Margareta Jula, femeia din Floreşti arestată pentru că ar fi aruncat un bloc în aer, a făcut închisoare în anii ‘80 pentru că şi-a ucis copilul după naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În explozia de care e acuzată Margareta Jula s-au distrus 16 apartamente şi 6 maşini FOTO: stiridecluj.ro
În explozia de care e acuzată Margareta Jula s-au distrus 16 apartamente şi 6 maşini FOTO: stiridecluj.ro

Femeia acuzată că a provocat explozia dintr-un bloc din localitatea clujeană Floreşti a fost condamnată, în urmă cu peste 30 de ani, pentru ucidere din culpă după ce şi-ar fi omorât copilul nou-născut.

În încheierea penală a Judecătoriei Cluj-Napoca se arată că Margareta Jula a deşurubat un racord de gaz din apartamentul său din Floreşti şi a provocat o explozie în bloc: Procurorii susţin că, prin gestul făcut, femeia este un „pericol social“.

Acum femeia este în arest preventiv pentru 29 de zile.

„Inculpata a săvârşit infracţiunea pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de patru ani, iar lăsarea ei în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. .(...) Un asemenea pericol s-a dedus în speţă din gravitatea faptei, din modul concret în care aceasta a fost săvârşită, din conduita inculpatei în societate (a comis un omor), precum şi din atitudinea pe care acesta a avut-o după comiterea faptei (atitudinea în timpul urmăririi penale de emitere de declaraţii contradictorii fără explicaţii plauzibile)", se arată în motivare.

Potrivit unor surse, aceeaşi femeie a făcut închisoare pentru ucidere din culpă fiind acuzată că şi-a omorât copilul nou-născut în anii 80.

În noaptea de luni spre marţi, a avut loc o explozie într-un bloc de pe strada Gheorghe Doja din localitatea clujeană Floreşti, într-un apartament situat la parter.

Femeia ar fi recurs la acest gest extrem, întrucât apartamentul unde locuia urma să fie executată silit de către creditor. Margareta Jula şi-ar fi pus apartamentul garanţie pentru un împrumut luat de o cunoştinţă, care n-ar fi plătit ratele şi astfel locuinţa urma să fie vândută, susţin surse apropiate femeii.
 

Mai puteţi citi:

Cauza exploziei la blocul din Floreşti: o locatară de 62 de ani ar fi lăsat robinetul de gaz deschis

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite