Pakistan: trei morţi în urma exploziei unei bombe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bombă a explodat sâmbătă pe o stradă din zona comercială a oraşului Lahore, cel puţin trei persoane fiind ucise, iar alte câteva zeci rănite, potrivit surselor oficiale.

Atentatul s-a produs într-un moment în care numeroase persoane se aflau la cumpărături înainte de începutul lunii Ramadanului, perioadă de post pentru musulmani.

Bomba a fost „aparent plasată undeva pe stradă”, a menţionat o sursă din cadrul forţelor de ordine, citată de France Presse.

Trei persoane au murit pe loc şi cel puţin alte 38 au fost rănite şi transportate în mai multe spitale din oraş”, a precizat o sursă medicală.

În ultimele luni, Lahore a fost ferit de valul de atentate ce s-a abătut asupra celorlalte mari oraşe din Pakistan, confruntate frecvent cu violenţe de ordin religios sau etnic.

Atentatele din această ţară sunt în general atribuite fundamentaliştilor talibani care reproşează autorităţilor de la Islamabad că se conformează politicii americane în regiune.

În Pakistan, talibanii sunt acuzaţi de comiterea a sute de atentate ce s-au soldat cu peste 6.000 de morţi în ultimii şase ani.
 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite