Kelemen: Clujul ar putea să organizeze Festivalul Cultural al Oraşelor Maghiare din Bazinul Carpatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că municipiul Cluj-Napoca ar putea organiza peste câţiva ani Festivalul Cultural al Oraşelor Maghiare din Bazinul Carpatic, exprimându-şi speranţa că aici există "trecut, prezent şi viitor maghiar".

Kelemen Hunor a declarat, luni seară, la Cluj-Napoca, la ceremonia de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare desfăşurată la Opera Maghiară, că în Bazinul Carpatic "se făuresc valori autentice", iar maghiarii care trăiesc aici sunt "viitorul".

"Faptul că mă aflu la a treia ediţie a Zilelor Culturale Maghiare îmi dă speranţă şi credinţă în faptul că la Cluj avem trecut, prezent şi viitor maghiar. Chiar şi în cele mai grele perioade, chiar şi în crize economice, trebuie să continuăm să creăm. Pentru noi, maghiarii din Ardeal, este un semn al credinţei faptul că s-a reuşit organizarea acestui eveniment. Aceste Zile Culturale Maghiare vor trebui organizate şi în viitor, iar o viitoare capitală culturală, cum este Clujul, va trebui să primească toate valorile din toate oraşele Ardealului. Putem visa la mai mare, să ne gândim că peste trei - patru ani Clujul ar putea să organizeze Festivalul Cultural al Oraşelor Maghiare din Bazinul Carpatic, pentru că aici se făuresc valori autentice. În acest Bazin Carpatic, peste tot unde trăiesc maghiari, noi suntem viitorul, noi, încrederea noastră, credinţa noastră", a spus liderul UDMR, citat de Mediafax.

Kelemen a participat, luni seară, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, la ceremonia de deschidere a celei de-a treia ediţii a Zilelor Culturale Maghiare, alături de europarlamentarul Tokes Laszlo, de deputaţii UDMR, Mate Andras şi Koto Joszef, de liderul PPMT, Toro T. Tibor, de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru.

Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca se desfăşoară între 13 - 20 august, organizatorii pregătind peste 25 de concerte în aer liber, cu trupe din Ungaria şi din ţară, un târg de artizanat, expoziţii de artă şi un festival folcloric, cu ansambluri din România şi din străinătate. În cadrul manifestării va fi prezentată şi o operă rock din Ungaria la care vor participa peste 120 de artişti, dar va avea loc şi un maraton de cinci ore de muzică de orgă la Biserica romano-catolică "Sfântul Mihail".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite