ÎPS Andrei: „Dacă se dovedeşte că preotul din Bonţ se ocupă cu practici neagreate de biserică, îi voi cere să se oprească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Andrei Andreicuţ, urmează să analizeze în consiliul eparhial cazul preotului ortodox din localitatea Bonţ, judeţul Cluj, Petru Budean.

Purtătorul de cuvânt al mitropoliei, preotul Bogdan Ivanov, a declarat că reprezentanţi ai arhiepiscopiei au luat deja legătura cu Petru Budean. „Cazul va fi adus la cunoştinţa noului mitropolit şi urmează să fie analizat în cadrul consiliului eparhial. Nu este o prioritate în acest moment, dar ne ocupăm şi de acest lucru", a arătat Bogdan Ivanov.

ÎPS Andrei Andreicuţ a spus că nu îi este cunoscut cazul, însă se va ocupa de toate problemele ivite în cadrul mitropoliei. „Dacă se dovedeşte că acest preot se ocupă cu practici neagreate de Biserica Ortodoxă, atunci acestuia i se va cere să oprească aceste practici şi i se va acorda şansa de a se reabilita. Mă voi informa cu privire la acest caz de la inspectorii care se ocupă de astfel de probleme", a spus ÎPS Andrei Andreicuţ.

Preotul ortodox Petru Budean din localitatea clujeană Bonţ este cunoscut pentru practicile sale care nu sunt agreate de Biserica Ortodoxă. Credincioşi din toată ţara apelează la ajutorul acestuia şi susţin că preotul obişnuieşte să „deschidă Cartea", pentru a le spune ce le rezervă viitorul.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite