Ipoteză şoc în cazul tragediei de la Turda, soldată cu şase morţi: o mână criminală ar fi provocat incendiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase persoane au murit în incendiul de pe strada Nicolae Teclu. FOTO: ISU Cluj
Şase persoane au murit în incendiul de pe strada Nicolae Teclu. FOTO: ISU Cluj

Descoperirea cauzei incendiului petrecut săptămâna trecută, în 10 aprilie, în oraşul Turda, judeţul Cluj, în urma căruia au decedat şase persoane, este mai complicată decât părea la început. Zilele trecute, a apărut o nouă ipoteză: incendiul ar fi fost provocat intenţionat.

Dacă la o zi după tragedie Partida Romilor Pro Europa Cluj sugera că la baza incendiului ar sta condiţiile precare în care trăieşte comunitatea de romi de pe strada Nicolae Teclu, zilele trecute a apărut o nouă ipoteză: incendiul ar fi fost provocat de o mână criminală, pentru a se răzbuna pe victime. 

„Înainte cu câteva zile de tragedie, aici au fost descinderi într-o cauză penală şi a fost reţinută o persoană. În urma acestui eveniment, au fost persoane care au spus că poliţiştii au fost ajutaţi cu informaţii de bărbatul care a murit în incendiu alături de cei patru copii şi de un alt adult. Se vorbeşte că cineva a pus focul în faţa casei în care locuiau cele şapte persoane doar ca să-l sperie pe bărbat pentru că a dat informaţii la poliţişti. Lucrurile au scăpat de sub control iar focul s-a extins provocând tragedia”, a declarat pentru ziarul local Făclia, sub protecţia anonimatului, o persoană care cunoaşte foarte bine comunitatea din zona străzii Nicolae Teclu.

Înregistrare video suprinsă la puţine minute după izbuncnirea incendiului

„Adevărul” a luat legătura cu Paul Olar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, însă acesta a spus că nu poate da informaţii în acest sens. „Nu putem comenta în legătură cu această ipoteză întrucât dosarul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda”, a declarat acesta. 

Incidentul de pe strada Nicolae Teclu i-a determinat pe reprezentanţii Partida Romilor Pro Europa Cluj să acţioneze în judecată Primăria Turda, pe motiv că csute de romi din oraş trăiesc în „condiţii mizere” şi municipalitatea nu face nimic pentru a-i ajuta.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Partida Romilor dă în judecată Primăria Turda, după incendiul cu şase morţi: „Mor copii din cauza nepăsării!”

Olandezul care a căutat în gunoaie alături de romii de la Pata Rât: „Nu le mai ţin predici. E prea uşor să le vorbeşti frumos şi apoi să-i laşi să moară de foame“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite