Invitaţie la teatru de Ziua Internaţională a Poeziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită vineri, 21 martie, de Ziua Internaţională a Poeziei, la două spectacole-recital: Atenţie, cad îngeri!, de la 19.00,  la Studio „Art Club“ şi „Împreună”, de la 19.00, la Studio „Euphorion“.

În data de 21 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Poeziei (World Poetry Day). Aceasta a fost declarată de către UNESCO, în anul 1999, drept o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. De asemenea, Ziua Internaţională a Poeziei urmăreşte să susţină creaţia poetică, stabilirea unui dialog între poezie şi alte genuri ale creaţiei, editarea şi promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.

„Ca o expresie profundă a minţii umane şi ca o artă universală, poezia este un instrument pentru dialog şi apropiere. Diseminarea poeziei ajută la promovarea dialogului între culturi şi înţelegerea între popoare, deoarece oferă acces la exprimarea autentică a unui limbaj.“ (extras din mesajul directorului general al UNESCO, Irina Bokova, cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei)

Spectacole-recital  

Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită vineri, 21 martie, de Ziua Internaţională a Poeziei, la două spectacole-recital, astfel:

vineri, 21 martie, ora 19:00, Studio „Art Club“

ATENŢIE, CAD ÎNGERI!

după poeme de Sânziana şi Marcel Mureşeanu

regia: Medeea Iancu

coregrafia: Luminiţa Toader

scenografia: Arhidiade Mureşan

one-woman show cu Elena Ivanca

vineri, 21 martie, ora 19:00, Studio „Euphorion“

ÎMPREUNĂ

recital de poeme de dragoste

one-man show cu Sorin Leoveanu

Biletele se găsesc la Agenţia Teatrală din Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 14, precum şi online pe platforma biletmaster.ro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite