Atenționare de călătorie emisă de MAE: Ploi abundente, grindină şi vijelii, în Grecia

0
0

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Naţional de Meteorologie al Greciei (EMY) a emis o avertizare meteo de fenomene extreme, care se pot înregistra în perioada 24 - 27 august.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Fenomenele meteorologice - precipitaţii abundente, căderi de grindină, vijelii, descărcări electrice - vor putea atinge intensitatea maximă în intervalul 24 - 25 august, se arată într-un comunicat al MAE, citat de Agerpres. 

Astfel, miercuri poate fi afectată partea continentală a Greciei (inclusiv zona Halkidiki), respectiv insulele din Marea Egee, insula Evia şi insulele Sporade, cu excepţia arhipelagului Dodecanez. 

În prima parte a zilei de joi se vor putea înregistra precipitaţii abundente, furtuni puternice şi căderi de grindină în estul şi în centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Sterea, insulele Sporade, insula Evia şi cele din nord-estul Mării Egee, aria acestor manifestări cuprinzând ulterior întreaga parte continentală a Greciei şi insula Creta

Vineri se preconizează că fenomenele meteo extreme vor continua în toate zonele  menţionate, urmând să slăbească progresiv în intensitate începând cu ziua de sâmbătă.  

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076. 

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite