Instanţa a interzis Uber la Cluj-Napoca. Care sunt efectele imediate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Sute de mii de oameni se bazează pe Uber”, au susţinut reprezentaţii companiei.
„Sute de mii de oameni se bazează pe Uber”, au susţinut reprezentaţii companiei.

Tribunalul Specializat Cluj a interzis serviciul de car sharing Uber în Cluj-Napoca. Decizia nu este definitivă, iar compania va face apel.

„Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC Uber Systems Romania SRL şi Radyer Operations, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza Municipiului Cluj-Napoca”, se arată în sentinţa făcut publică, ieri, de Tribunalul Specializat Cluj. Decizia nu este definitivă şi nu produce efecte până la terminarea procesului. 

Litigiul a fost demarat în urmă cu 2 ani de mai mulţi taximetrişti clujeni.

Uber face apel

Reprezentanţii Uber au transmis într-un comunicat de presă că vor face apel: „„Sute de mii de oameni din România se bazează pe Uber pentru drumurile lor zilnice şi mii de şoferi câştigă un venit suplimentar prin parteneriatul cu noi. Suntem foarte dezamăgiţi de această decizie şi vom face apel. Aşa cum a declarat şi noul nostru CEO, Dara, este nevoie ca serviciile precum Uber să fie reglementate. Prin urmare, vom continua dialogul cu autorităţile, iar între timp facem paşi proactivi către un model licenţiat”.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite