Închisoare pe viaţă pentru Monstrul din Como, românul care a violat şi a ucis o fetiţă de un an şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românul acuzat că a ucis-o pe fiica partenerei sale a fost condamnat la închisoare pe viaţă de justiţia italiană
Românul acuzat că a ucis-o pe fiica partenerei sale a fost condamnat la închisoare pe viaţă de justiţia italiană

Un român din localitatea italiană Cabiate a fost condamnat de justiţia din Italia, pentru a ucis-o pe fetiţa partenerei sale. Înainte de asta, el a violat-o pe micuţă şi a bătut-o cu bestialitate. Avocaţii bărbatului spun însă că s-a făcut nedreptate şi vor să atace decizia.

Gabriel Marincat a fost condamnat luni, 6 decembrie, la închisoare pe viaţă, pentru că a comis o crimă oribilă. 

Tânărul de 25 de ani trăia de câteva luni împreună cu partenera sa la Cabiate (Como). Femeia avea un copil dintr-o altă relaţie, o fetiţă de un an şi jumătate, pe care obişnuia să o lase cu prietenul ei în timp ce se afla la serviciu, deoarece românul nu avea un loc de muncă stabil şi nici foarte multe perspective. 

Tragedia s-a petrecut pe 11 ianuarie 2021, când tânăra a plecat ca de obicei la serviciu, la Monza, convinsă că iubitul ei va avea grijă de fetiţă. Rămas singur cu micuţa, românul s-a înfuriat pentru că ea nu se mai oprea din plâns şi a luat-o la bătaie. S-a oprit doar atunci când copila a început să vomite - şi atunci a realizat că întrecuse orice măsură. 

La scurt timp a venit în vizită şi bunica fetiţei, care a sunat la 112. Pentru fetiţă s-a dovedit a fi însă prea târziu. A leşinat şi a început să respire tot mai greu din cauza loviturilor încasate. A murit apoi pe drum, deşi un spital din Bergamo a trimis elicopterul de urgenţă pentru a o salva.

S-a încurcat în explicaţii

Iniţial, bărbatul a încercat să le explice anchetatorilor că fetiţei i-a căzut în cap un reşou, dar nu a ştiut să explice cum şi în ce condiţii. A adăugat că fetiţei i-a fost rău după acel moment şi a vomitat, însă nu a fost deloc convingător. Aşa a devenit suspect în acest caz. Mai mult, ulterior medicii au descoperit că fetiţa a fost violată în repetate rânduri şi bătută, iar românul a fost arestat şi acuzat de crimă. 

Potrivit Fanpage.it, crucială a fost însă autopsia efectuată pe cadavrul copilului de 18 luni. Din acest moment, anchetatorii au avut certitudinea că versiunea tânărului de 25 de ani era falsă. Examinând corpul micuţei, medicii au descoperit numeroase vânătăi la nivelul braţelor şi picioarelor, precum şi leziuni la spate şi cap. Cauza morţii a fost atribuită unui traumatism cranian violent. Potrivit celor raportate de legist, pe corpul copilului au fost găsite şi răni atribuite violenţei sexuale. „A violat-o şi a bătut-o pe fetiţă în repetate rânduri şi a ucis-o în bătaie”, a fost concluzia anchetatorilor.

Procurorul care a preluat acest caz a considerat că micuţa a fost bătută în mod repetat şi nu numai pe 11 ianuarie, ziua morţii sale. Pe de altă parte, violenţa sexuală ar fi fost comisă cu câteva zile înainte de moarte. Românul a fost arestat sub acuzaţia de rele tratamente care au dus la moartea victimei şi violenţă sexuală. 

Condamnat la închisoare pe viaţă

Procesul a ajuns la final luni, 6 decembrie, când Curtea de Apel din Como, prezidată de judecătorul Luciano Storaci, a anunţat sentinţa. Astfel, magistratul l-a găsit pe Marincat vinovat şi l-a condamnat la închisoare pe viaţă, scrie presa italiană. 

Potrivit sursei citate, avocaţii românului au anunţat că vor face apel. Ei consideră că decizia este injustă şi spun că anchetatorii nu au luat în calcule efectuare unei expertize psihiatrice. „Vom face apel, într-un proces de acest gen era indispensabilă o expertiză psihiatrică”, au precizat avocaţii lui Robert Marincat.

Vă mai recomandăm şi:

Secretul unui chinez rătăcit în munţii României a ieşit în final la iveală. Detaliul pe care salvatorii l-au ignorat

„Monstrul din lacul Como”. Un român a violat şi a bătut o fetiţă de un an şi jumătate până a ucis-o

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite