Geoană la Cluj: Congresul PSD este o farsă, iar Liviu Dragnea un om care ştie să păcălească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSRO, Mircea Geoană FOTo: arhiva Adevărul
Preşedintele PSRO, Mircea Geoană FOTo: arhiva Adevărul

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, consideră că viitorul Congres al PSD, din 11 octombrie, este "o farsă", apreciind că o candidatură a lui Liviu Dragnea, "un om care ştie să păcălească", pentru şefia partidului înseamnă "o condamnare la irelevanţă a PSD".

Întrebat, joi, la Cluj-Napoca, înr-o conferinţă de presă, cum comentează intenţia lui Liviu Dragnea de a candida la Congresul din 11 octombrie pentru funcţia de preşedinte al PSD, Mircea Geoană a spus că i se pare o greşeală strategică din partea celor de la baza PSD.

"De ce insistă Dragnea să candideze este problema lui, de ce acceptă PSD este întrebarea pe care trebuie să o punem. Este o condamnare la irelevanţă a PSD. Dragnea a reactivat pe toţi cei din partid cu probleme de justiţie, cu dosare penale. E o inadaptare la aşteptările opiniei publice româneşti. Şi, atunci când susţii o astfel de propunere, există un sentiment de sinucidere colectivă, oamenii încearcă să se protejeze că poate nu ajunge justiţia la ei. Mi se pare o greşeală strategică din partea celor de la baza PSD, iar frustrarea mea este că nu există nicio voce care să spună că direcţia este greşită, că nu poţi să mergi mai departe cu oameni cu probleme de integritate în România, în Europa", a spus Geoană, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, Dragnea este "un împrumut de la PD, este un tip abil, care ştie să păcălească, vorbeşte linguşitor, dar nu este un om pe care să te poţi baza, e un nivel de incompetenţă peste care nu poţi să treci".

"În PSD este, astăzi, o criză de soluţii, Congresul din 11 octombrie este un pseudo-congres, care este o farsă, nu e un congres, cu câştigătorul anunţat înainte, cu preşedintele interimar care face jocurile, schimbă organizaţiile judeţene, îşi face congresul cum îşi doreşte el. Îl ameninţă pe Negoiţă, ca să se retragă. Ăsta e partid democratic, care are competiţie? Competiţia asta nu e pe bune, ăsta nu mai e partid nici social democrat şi nici democratic, este o fantomă a partidului pe care l-am condus şi l-am iubit", a spus Geoană.

Întrebat dacă există riscul ruperii PSD după Congres, liderul PSRO a răspuns că acesta este deja rupt, liniile de fractură fiind profunde, astfel încât nu vor duce decât la o "fracturare reală".

Acesta a susţinut că între Victor Ponta şi Liviu Dragnea "a fost o căsătorie din interes în 2010", în condiţiile în care Ponta avea nevoie de Dragnea "ca să trântească Congresul, iar Dragnea avea nevoie de un puşti, pe care să îl manipuleze în faţă, crezând că va controla partidul şi guvernarea".

Mircea Geoană a participat, joi, la Cluj-Napoca, la lansarea filialei Cluj a PSRO, al cărei preşedinte interimar este fostul deputat PDL Mircia Giurgiu.

Mai puteţi citi:

Liviu Dragnea, despre modificările la Codul Penal: Aceste iniţiative pe care nu le susţin nu o să întrunească majoritatea niciodată

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite