FOTO VIDEO Sute de clujeni au protestat în ploaie la Cluj, pentru cauza soţilor Bodnariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de persoane au protestat sâmbătă la prânz în centrul Clujului vizavi de decizia autorităţilor de protecţia copilului din Norvegia de a le lua soţilor Bodnariu cei cinci copii.

La protest, organizat pe pietonala Eroilor, au luat parte în special familii şi membri ai bisericilor neo-protestante din Cluj, incluzând numeroşi adolescenţi şi copii. 

Participanţii la acţiune au afişat îndemnuri adresate autorităţilor norvegiene - „Reunite the Bodnariu family”, „Wanted – our children back”.

"Scopul acţiunii este susţinerea familiei Bodnaariu, reîntoarcerea copiilor în sânul familiei, grăbirea anchetei şi găsirea unei soluţii cât mai rapid. Mi se pare un abuz", a declarat Duţu Gârbovan, unul din organizatorii protestului.

Mesajele vizavi de organizarea manifestării s-au distribuit pe reţelele sociale, însă cel mai mult pare să fi contat capacitatea de mobilizare dată de apartenenţa la o confesiune, în acest caz neo-protestantă.

"Dorim ca familia Bodnariu să îşi recapete copiii şi valorile familiei să fie susţinute şi să rămână în picioare, pentru că sistemul social şi legile legate de interesul superior al copilului se dovedesc împotriva copiilor şi nu pentru susţinerea lor", transmit Alina şi Florin, doi adulţi prezenţi şi ei la protest.

La acţiune au venit şi oameni din afara Clujului, cum este Nicolae Manzat, pastor timp de 40 de ani la biserica baptistă Betania din Bistriţa. El consideră că metodele de educaţie promovate în sânul comunităţilor creştine, neo-protestante, sunt suficient de adaptate la realităţile contemporane, încât să nu includă coerciţii fizice. Mariana Goron, medic de familie, consideră că dezlipirea unui copil sugar de mama sa reprezintă un gest inuman, care nu se întâmplă nici în cazul puilor de animale şi consideră că autorităţile din Norvegia nu au fost suficient de atente la aspecte de acest gen.

"Nu pot să îmi explic că se poate întâmpla aşa ceva în secolul XX, când ne numim civilizaţi, ne numim Europa, nu m-am aşteptat la aşa ceva", transmite Adi, tată a patru copii, unul dintre ei aflându-i-se în braţe.

De altfel la protest au fost aduşi mulţi copii, "înzestraţi" cu pancarte de solidaritate cu soţii Bodanriu.

Protest pe ploaie

Protest Cluj pentru sotii Bodnariu

Pe parcursul protestului ploaia s-a înteţit dar nu a împiedicat continuarea manifestării, mulţi dintre cei prezenţi fiind dotaţi cu umbrele. Mai mult, chiar pe ploaie, oamenii au început să cânte, în cor, mai multe cântece cu caracter religios, pentru a-şi manifesta pe de o parte ataşamentul faţă de valori creştine, iar pe de alta pentru a-şi arăta solidaritatea cu familia Bodnariu.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 15.

Citiţi şi:

Cazul Bodnariu, drama nedescifrată a românului din Norvegia rămas fără cei 5 copii. Sunt anunţate proteste în oraşe importante din Europa şi America

FOTO Protest în Capitală pentru familia de români ai cărei copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene

UPDATE / VIDEO Cazul Bodnariu din Norvegia. Sute de timişoreni au manifestat în faţa Prefecturii Timiş: „Dacă statul vrea copii, să şi-i facă”

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri