Val de proteste în Europa şi America pentru susţinerea familiei Bodnariu din Norvegia. O acţiune de amploare este anunţată la Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Situaţia familiei Bodnariu a declanşat un val de proteste în mai multe din Europa şi America FOTO Facebook
Situaţia familiei Bodnariu a declanşat un val de proteste în mai multe din Europa şi America FOTO Facebook

Cazul familiei Bodnariu rămasă fără copiii luaţi de statul norvegian a declanşat un val de susţinere publică fără precedent, totul culminând cu un protest în faţa Ambasadei Norvegiei de la Bucureşti. Agravarea situaţiei familiei Bodnariu, în cazul cărora s-au început procedurile de adopţie a copiilor, au determinat noi mişcări de stradă, în acest sfârşit de săptămână fiind anunţate proteste în America şi în Europa, inclusiv în oraşe din România.

Românii din America, cei mai mulţi fraţi de credinţă ai familiei Bodnariu, s-au solidarizat cu părinţii ai căror copii au fost preluaţi de Barnevernet, Serviciul de Protecţie a Copilului. La iniţiativa pastroului Cristian Ionescu s-a obţinut o autorizaţie de protest în faţa Ambasadei Norvegiei de la Washington DC, eveniment programat vineri, 8 ianuarie, între orele 9.30 şi 13.30 (ora Americii). Organizarea s-a făcut pe reţelele de socializare, la eveniment anunţându-şi participarea români din toată America. De asemenea, la protestul de la Washington participă inclusiv un avocat norvegian, renumit pentru lupta dusă în Norvegia cu Barnevernet. De altfel, potrivit familiei Bodnariu, românul rămas fără copii şi soţia sa ar fi tebuit să fie reprezentaţi în procesul cu Barnevernet de acest avocat, rămas, însă, fără licenţa retrasă de autorităţile norvegiene.

Pe lângă protestul de susţinere a familiei Bodnariu de la Washington, pentru vineri, 8 ianuarie, mai sunt anunţate proteste în: Barcelona, Londra, Dublin, Copenhaga. Sâmbătă se anunţă proteste în Frankfurt, Roma, Haga, Bruxelles, Torino şi Ottawa. Tot sâmbătă sunt anunţate proteste şi în patru oraşe din România: Timişoara (Prefectura Timiş – între 11.00 şi 12.00), Cluj-Napoca (Piaţa Unirii – 13.00 – 15.00), Constanţa (Prefectura Constanţa – 13.00 – 15.00) şi Bucureşti (Piaţa Victoriei – 12.00 – 14.30). „Adevărul” vă va ţine la curent cu evoluţia protestelor anunţate în oraşele europene şi la Washington. 

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri