FOTO VIDEO Clujul a intrat în Cartea Recordurilor de 8 martie. 1.384 de femei s-au rujat timp de un minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujul a doborât sâmbătă, 8 martie, recordul mondial la cele mai multe persoane care se rujează simultan timp de un minut. 1.384 de persoane s-au rujat timp de un minut folosind rujurile şi oglinzile primite la intrare. Recordul a fost omologat imediat de către reprezentatul Guinness Book care a venit special de la Londra, Mark Gerard McKinley. Participantele au fost de toate vârstele, de la adolescente până la pensionare.

Clujul a intrat, oficial, în Cartea Recordurilor, de Ziua Femeii, după ce 1.384 de persoane s-au rujat timp de un minut. Recordul iniţial era deţinut de capitala Venezuelei, Caracas, unde în august 2012, 1.002 femei şi bărbaţi s-au rujat timp de un minut într-un centru comercial.

Evenimentul a început în jurul orei 18.00, când trebuia să te înarmezi cu multă răbdare ca să întri în  Iulius Mall. La parterul mall-ului s-a desfăşurat acţiunea, iar „maestru de ceremonii“ a fost realizatorul tv Cătălin Măruţă.

Acesta le-a explicat doamnelor şi domnişoarelor că regula care trebuie respectată pentru dobândirea titlului e să se rujeze timp de un minut, fără pauze. 

„Recordul anterior era de 1.002. Aici, la Cluj, aţi reuşit să-l depăşiţi. Recordul omologat de Guiness World Records a fost pentru 1.384 de femei şi bărbaţi. Felicitări!“, a afirmat, pe scenă, reprezentantul Guiness Book, Mark Gerard McKinley.

Printre cei care au doborât recordul mondial au fost şi câţiva bărbaţi. Unul dintre ei a venit cu prietena sa din Târgu-Mureş special pentru acest eveniment. „Da, m-am rujat şi eu. de ce nu? Nu am inhibiţii“, spune tânărul care nu a vrut să-şi dea numele.

Şi bunicuţe au participat la spectacolul de aseară din Iulius Mall. „Am ieşit la aer. Am venit aici, la acest eveniment pentru că e 8 martie şi pentru că rujul e un simbol pentru femei“, spune Maria Lup, o clujeancă de 72 de ani.

Unele recunosc că au venit pentru concertul Vama şi pentru rujul oferit gratuit la intrare.

Organizatorii evenimentului, Iulius Mall şi Avon, au declarat că această acţiune a fost una unică pentru Cluj-Napoca: „Este prima încercare oficială Guiness World Records organizată în oraş“.

Evenimentul, care nu a fost urmat de niciun protest anti-rujat cum se anunţase iniţial, s-a încheiat cu un concert al trupei Vama.

Mai puteţi citi:

Ziua femeii la Cluj: o încercare de intrare în Cartea Recordurilor şi multe petreceri

Recordul pentru “cele mai multe femei care se rujează simultan”, criticat de societatea civilă: "e o chemare dezgustătoare şi umilitoare"

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite