FOTO VIDEO Aproximativ 600 de clujeni vor ţine contabilitatea pentru Grupul E.ON, cel mai mare furnizor de energie şi gaz din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Centrul de Servicii şi Afaceri, inaugurat la Cluj-Napoca de Grupul E.ON, muncesc 71 de persoane FOTO: Florina Pop
La Centrul de Servicii şi Afaceri, inaugurat la Cluj-Napoca de Grupul E.ON, muncesc 71 de persoane FOTO: Florina Pop

În cea mai înaltă clădire a Clujului s-a inaugurat marţi un centru de servicii şi afaceri al Grupului E.ON, unde vor munci, până la sfârşitul lui 2015, circa 600 de clujeni. Momentan sunt 71 de angajaţi. Centrul va asigura contabilitatea pentru toate firmele din cadrul companiei germane din Europa.

La etajul nouă al celei mai înalte clădiri din Cluj-Napoca, totodată şi primul imobil „verde“, grupul E.ON a inaugurat marţi un Centru de Servicii Suport Afaceri.

„Am optat pentru Cluj-Napoca din patru motive: masa de talente, abilităţile libngvistice, infrastructura oraşului şi costurile implicate. În martie 2012 ne-am hotărât să venim la Cluj-Napoca.
În decembrie 2012 aveam deja 50 de angajaţi, iar de ieri (n.r. 7 ianuarie) au început munca alte 21 de persoane. Ne dorim ca până la sfârşitul lui 2013 să avem 200 de angajaţi, iar până în 2015, aproximativ 600“, a afirmat  Edgar Aschenbrenner (în costum deschis la culoare), director în grupul german E.ON.

Acesta a mai afirmat că este mulţumit de munca persoanelor deja angajate care au încheiat cu succes operaţiunile specifice anului fiscal la firma E.ON Suedia.

Şeful E.ON România (CEO), Frank Hajdinjak, a subliniat importanţa acestui centru în România, centru care va ţine toată contabilitatea firmelor din cadrul companiei. „Venirea noastră la Cluj întăreşte poziţia companiei în România. Sperăm că prezenţa noastră aici va atrage mai multe investiţii străine“, a afirmat Frank Hajdinjak.

La eveniment au participat nu doar autorităţile locale - prefectul judeţului, Gheorghe Vuşcan, şi primarul Clujului, Emil Boc,  - ci şi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, care a anunţat creşteri la preţul gazelor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite