FOTO Ţiganii din Huedin: hoţi în Anglia, regi în palatele de acasă şi „vedete“ la BBC şi „Daily Mail”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palat ţigănesc din Huedin, despre care un jurnalist britanic spune că e de prost gust  FOTO: dailymail.co.uk
Palat ţigănesc din Huedin, despre care un jurnalist britanic spune că e de prost gust  FOTO: dailymail.co.uk

Zeci de turnuleţe, unele cu silmboluri Mercedes în vârf, camere de le pierzi numărul şi o arhitectură de prost gust. Astfel pot fi descrise palatele rromilor din Huedin, cunoscute şi de ziariştii englezi, de la BBC şi DailyMail.

În oraşul Huedin, din judeţul Cluj, trăiesc circa 1.000 de rromi şi sunt 100 de case uriaşe cu două-trei etaje, ridicate din mila occidentalilor. Clanurile din Huedin sunt certate cu legea, mai ales cea britanică. Cel al familiei Rostaş e cel mai cunoscut.

  „Rromii se orientează. Au fost în Germania, apoi în Franţa şi apoi şi-au îndreptat atenţia spre ţările insulare, Irlanda şi Marea Britanie, care au o legislaţie permisivă. Sunt băieţi deştepti cu ghilimelele de rigoare“, spune primarul din Huedin, Mircea Moroşan.

„Vedete“ în presă

În februarie 2012, presa engleză scria că cinci membri ai clanului Rostaş, din Huedin, care au păgubit, anul trecut, aproximativ 1.000 de britanici adormiţi în trenurile care circulau pe ruta Londra (staţia Charing Cross) - oraşul Gravesend, Kent, au fost condamnaţi la închisoare în Anglia. Aceştia ar fi furat 500 d etelefoane mobile şi bani din buzunarele pasagerilor.

  Judecătorul englez s-a declarat şocat de „puternica înrădăcinare a criminalităţii în membrii clanului Rostaş“.

Dacă, în urmă cu un an, un reporter BBC a venit la Huedin să vadă de ce fură ţiganii în Anglia şi a fost mai mult decâ şocat să vadă ce palate au construite.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite