FOTO Zgârie-norii Clujului: un sediu de bancă şi o clădire de birouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sediul BRD are 53 de metri înălţime, 13 etaje şi a fost construit în patru ani de zile. Se află la intrarea în cartierul clujean Mărăşti, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Ridicarea clădirii ce constituie filiala BRD din Cluj-Napoca a durat 4 ani. Imobilul cu 13 etaje a fost inaugurat în decembrie 1998.

Se află chiar la intrare în cartierul clujean Mărăşti, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, iar de la cei 53 de metri înălţime cât îi are, maşinile clujenilor par minuscule, doar contururile simbolurilor Clujului - Cetăţuia, Biserica Sf. Mihail din Piaţa Unirii, Catedrala Ortodoxă – ies în evidenţă în marea de construcţii.

Un alt „uriaş“ al Clujului este clădirea Amera Tower din Baciu cu 46 de metri înălţime. Este primul imobil certificat energetic de US Green Building Council din Cluj, se află pe Calea Baciului, are 46 de metri înălţime şi 11 etaje, 135 de locuri de parcare, supravegheată video.

La parter se află un restaurant cu o capacitate de 150 de locuri, unde, potrivit informaţiilor celor de la Amera Tower, preţul unui meniu este între 9 şi 12 lei.

Vă recomandăm şi:

Cea mai înaltă clădire din Zalău - un colos de sticlă în centrul istoric al oraşului
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite