FOTO Cum au petrecut zeci de mii de tineri la Electric Castle. Circa 75.000 de oameni au asistat la concertele din primele două zile ale festivalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook / Electric Castle
FOTO: Facebook / Electric Castle

Echipaţi cu cizme, pelerine şi umbrele, fanii au avut parte de încă o zi de distracţie şi o noapte albă la Electric Castle. Totuşi, în ultima seară nu a mai plouat, iar concertele au fost savurate de zecile de mii de festivalieri.

Britanicul JP Cooper a fost în formă de zile mari, iar fanii au fost în delir încă din momentul în care artistul şi-a făcut apariţia. Foarte bine primiţi au fost şi cei de la Wolf Alice, o trupă britanică de alternative şi indie rock, iar concertul lor a fost difuzat şi de pagina oficială de Facebook a Electric Castle.  Pentru toţi cei care au descoperit Wolf Alice prin hit-ul „Moaning Lisa Smile”, trupa nu s-a dezminţit şi a oferit o experienţă live autentică

Party până după răsărit

De o experienţă cu adevărat specială au avut parte şi cei care au ales să petreacă o noapte întreagă în faţa scenei Dance Garden by Burn, unde show-ul Elrow i-a avut la platane pe Digitalove, Tini Gessler, Groove Armada, George Privatti şi Nastia. Conceptul de petrecere Elrow a transformat practic curtea castelului Banffy într-o experienţă în care muzica s-a îmbinat cu efectele vizuale şi atmosfera psy, sub o ploaie de confetti şi într-un decor cu totul special.

Toate acestea au devenit motive pentru care petrecerea s-a încheiat după răsăritul soarelui, la ora 6:30, iar Dance Garden by Burn a găzduit unul din cele mai speciale momente din istoria festivalului.

Cine va concerta azi

electric castle bontida cluj foto electric castle

A treia zi de Electric Castle este ziua în care scena principală îşi va tura motoarele din plin, cu 6 show-uri care promit să ne ţină în picioare până la orele mici ale dimineţii: Omul cu Şobolani, Bury Tomorrow, Dub Pistols, Son Lux, Mura Masa şi Excision.

Britanicii Dub Pistols, prezenţi la aproape fiecare ediţie a Electric Castle şi care, de câţiva ani, ne spun că în curând îşi vor face „buletin de Bonţida”, sunt printre artiştii care pe lângă spectacolul oferit pe scenă au acceptat şi să întâlnească cu fanii lor în cadrul festivalului, în evenimente de tip „Meet and greet”, prin care Electric Castle îşi doreşte să ofere o experienţă cât mai memorabilă participanţilor.

La capitolul premiere, Mura Masa şi Jeff Abel, aka Excision, se vor afla în această seară pentru prima dată în faţa fanilor din România. Dublu nominalizat la premiile Grammy, Mura Masa este un artist în a cărui muzică se simte faptul că este conectat la tendinţele muzicale din întreaga lume, iar la Electric Castle vine cu piese de pe albumul său de debut, deja nominalizat la Best Electronic Album şi Best Recording Package, tot la Grammy!

Başii sistemului de sonorizare vor fi testaţi la maxim de Excision. Unul dintre cei mai  buni artişti dubstep ai momentului, el aduce la castel show‑ul „The Paradox”, o producţie audio-vizuală proiectată de la zero de artist, de la muzică, lumini şi efecte video.

Din cei 8 artişti şi trupe care vor anima azi scena Hangar by BT, se remarcă The Horrors, care îşi sărbătoresc anul acesta 10 ani de carieră. Castelul Banffy, un monument istoric de secolul XIV, este locul perfect pentru o trupă punk hotărâtă să exploreze cu prilejul aniversării partea dark a muzicii lor. De altfel, scena Hangar by BT este unul dintre cele mai bune locuri din festival pentru a descoperi artişti despre care nu ştiai cât de mult îţi plac!

Spectacol cu Circul Metropolitan din Bucureşti

circ electric castle foto electric castle

Însă festivalul Electric Castle este o experienţă non-stop, care nu începe doar seara, odată cu concertele. În timpul zilei, cei peste 13.000 de oameni care au ales unul din camping-urile festivalului sunt invitaţi să descopere cea mai largă paletă de activităţi de la orice ediţie EC de până acum.

Circul Metropolitan din Bucureşti a avut deja parte de spectacole „sold-out”. Creat împreună cu echipa Cirque du Soleil, show‑ul „Reveria” include acrobaţii care ţin publicul cu sufletul la gură; spectacolele vor avea loc de mai multe ori pe zi până duminică inclusiv.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite