FOTO Cum arată Goliath al păstrăvilor prins de un senator în lacul Tarniţa. I-a luat 4 ore ca să-l scoată din apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul clujean Vasile Ilea a prins un păstrăv curcubeu, lung de aproximativ un metru, în apele lacului Tarniţa din Munţii Apuseni.

Senatorul susţine că s-a luptat patru ore pentru a scoate peştele la suprafaţă, iar la final a trebuit să sară în apă pentru a-l captura. Păstrăvul a fost capturat la spinning, fiind la vânătoare pe suprafaţa lacului. Peştele măsura un metru lungime.

Potrivit experţilor, în mod normal păstrăvii ating între 25–30 cm lungime şi 0,8-1,6 kg greutate, ajungând extrem de rar la o lungime între 50 şi 90 de centimetri şi la o greutate de 15 kg. 

Vasile Ilea s-a luptat 4 ore cu păstrăvul până când a reuşit să-l scoată la suprafaţă

vasile ilea peste urias

Lacul Tarniţa, unde a fost pescuit păstrăvul de un metru, se găseşte între comunele Râşca, Mărişel şi Gilău, la vest de Cluj-Napoca. Lacul are o lungime de peste 8 km şi o adâncime maximă de peste 70 de metri şi este una din cele mai apreciate zone turistice din judeţul Cluj. De-a lungul timpului, aici au mai fost pescuiţi şi alţi peşti mari, iar localnicii spun că în apele adânci s-ar găsi chiar şi peşti mai mari, adevăraţi monştri, care sunt foarte rar văzuţi sau prinşi de pescari.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite