FOTO Clujul, la „picioarele” lui Ioan Rus. Cum arată vila în care trăieşte cel mai influent politician clujean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila lui Rus are piscină şi o panoramă superbă
Vila lui Rus are piscină şi o panoramă superbă

Cel mai influent politician din Cluj, Ioan Rus, este şi un om de afaceri abil, derulând afaceri în domeniile auto, imobiliare şi hotelier. El locuieşte într-o superbă vilă cu piscină, situată pe versantul unui deal, având o panoramă superbă asupra oraşului.

Vicepreşedintele PSD care reprezintă Regiunea Nord – Vest, Ioan Rus, este cel mai influent  clujean din punct de vedere politic, el derulând şi afaceri importante în domeniile auto, imobiliar şi hotelier. În declaraţia de avere depusă în 2012, în calitate de ministru de Interne, se arată că Rus deţine, împreună cu soţia, o singură clădire – o casă de locuit de 493 de metri pătraţi în Cluj-Napoca. Vila a fost construită în 2009 şi este situată într-o zonă rezidenţială superbă a Clujului, pe versantul unui deal, având  panorama spre oraş. În curtea clădirii a fost amanajată o piscină. Strada pe care este amplasată vila este privată, accesul străinilor fiind oprit de o barieră. „Strada aceasta s-a făcut pe drumul nostru de servitute. Nu ne-a cerut nimeni voie. Cine să ceară Şerban (Graţian Şerban – fost preşedinte  al Consiliului Judeţean Cluj din partea PSD) sau Rus”, ne-a spus o vecină. Zona te impresionează cu vilele luxoase, piscinele şi maşinile scumpe din curţi.

ioan rus mfax

Afaceri în domeniile auto, imobiliare şi hotelier 

„Nu ştiu unde locueşe domnul Rus şi ce casă are. Domnul Ioan Rus şi-a clădit o carieră profesională privată de-a lungul multor ani, obţinând din mediul privat venituri care i-au premis să-şi ridice o casă”, a susţinut pentru Adevarul, purtătorul de cuvânt al PSD, Horea Nasra.  În declaraţia de avere depusă în 2012, Rus susţinea că este administrator la două firme – Autosincron şi RMB Interauto, şi este acţionar la Romproduct Serv. Numele membrilor familiei Rus apar însă în mari afaceri imobiliare. Copii lui Rus, Ioana şi Alexandru (foto), sunt acţionari la una din cele două firme care au preluat hotelul Meridian din Cluj, Romproduct Serv.  Ginerele său, Vasile Puşcaş, a terminat de construit anul trecut una dintre cele mai mari clădiri de birouri clasa A din centrul oraşului, e pe punctul de a finaliza un alt imobil de birouri în Piaţa Mihai Viteazu şi a cumpărat terenul unde a fost amplasată fosta fabrică de bere Ursus. De asemenea, apropiaţi de-ai lui Rus controlează firme de construcţii precum Ben Ben, Panpetrol, Napoca Construcţii, Napocamin. 

casa

Deţine o reprezentanţă Mercedes, dar are un Duster

Deşi este acţionar la o firmă care comercializează autoturisme Mercedes, în declaraţia de avere, Rus a trecut că posedă o Dacia Duster şi un Fiat 850 din 1967. În bănci are conturi de 5,3 milioane de lei, 83.000 de euro şi 6.700 de dolari. El a realizat venituri de circa 900.000 de lei, din cele două slujbe de administrator la Autosincron şi RMB Interauto şi din postul de cadru didactic la Universitatea Tehnică. 

Vă mai recomandăm:

Cum au confiscat baronii locali România: cine sunt oamenii de încredere ai liderilor politici din fiecare judeţ şi cum au împânzit toate instituţiile statului. Ocupă funcţii cheie, au conturile pline de bani şi, de cele mai multe ori, se află în mijlocul unor reţele de influenţă de amploare. „Adevărul“ vă prezintă lista baronilor locali şi drumul pe care aceştia l-au parcurs până la renumele căpătat astăzi.

Lista celor mai controversaţi magistraţi care au tras România în jos: puşcărie pentru corupţie, legături cu baronii şi scandaluri sexuale. Zeci de judecători sau procurori români au fost implicaţi în ultimii ani în scandaluri de corupţie. Mulţi dintre ei au ajuns după gratii, o parte au primit sancţiuni de ochii lumii, iar restul încă mai aşteaptă ca justiţia să-şi spună cuvântul.


Poveştile primilor miliardari ai României, după 24 de ani de capitalism: averi colosale, puşcărie sau faliment. După 1990, în fiecare oraş au apărut afacerişti care au profitat de moment şi au ştiut să facă bani. Unora le-a ieşit, altora nu. Unii au exploatat economia de piaţă şi s-au privatizat cu nimicuri, ajungând la adevărate imperii, alţii au ajuns, după 20 de ani, să înfunde puşcăriile. Adevarul.ro vă propune o trecere în revistă a tabloului primilor milionari capitalişti ai ţării

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite