FOTO CFR Cluj a învins FC Basel, scor 1-0, şi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR Cluj a învins FC Basel, scor 1-0, şi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor
CFR Cluj a învins FC Basel, scor 1-0, şi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor

Echipa CFR Cluj s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia elveţiană FC Basel, în manşa secundă a play-off-ului preliminariilor competiţiei, şi după ce câştigase şi în tur cu scorul de 2-1.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Pantelis Kapetanos în minutul 20. Kapetanos a înscris cu capul din şapte metri după o centrare a lui Diogo Valente de pe partea stângă. În minutul 42, portarul Felgueiras l-a faultat pe Streller în partea dreaptă a careului de 16 metri, aproape de linia de fund a terenului. Arbitrul a dictat penalti, dar Alexander Frei a trimis balonul peste poartă de la 11 metri.

image
CFR Cluj
CFR Cluj va juca pentru a treia oara in Champions League

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE FAZE DIN MECI

În minutul 49, mijlocaşul gazdelor Bakary Sare s-a accidentat şi a fost transportat la spital.

„O echipă care câştigă ambele manşe înseamnă că merită să ajungă în grupele Ligii Campionilor. Din punctul nostru de vedere, dezamăgirea e mare. A fost un moment cât se poate de nimerit dacă acel penalti ar fi fost transformat, nu sunt obişnuit cu asemenea execuţii din partea lui Frei, un gol ar fi schimbat soarta meciului. La fel, dacă am fi marcat în repriza a doua, am fi pus presiune pe adversar, nu am reuşit să fim mai buni decât adversarul, nu am găsit soluţii să învingem. În tur, 60 de minute am controlat adversarul. Posesia înseamnă calitatea, iar calitatea de această dată a fost a Clujului. Dar nu am reuşit şi asta înseamnă că CFR Cluj a meritat calificarea. Sunt dezamăgit că nu am intrat în Champions League, dar mă bucur de Europa League. Felicitări CFR Cluj", a declarat antrenorul FC Basel, Heiko Vogel.

Ioan Andone: Vreau să depăşim performanţa Urziceniului

„O partidă bună, ne-am propus să fim foarte bine organizaţi, să profităm de tehnica lui Batos, de viteza lui Sougou. Am reuşit prin organizare defensivă. Am întâlnit o echipă extraordinar de bună, scorul putea să fie mult mai mare. Publicul a fost al 12-lea jucător, demult nu am mai avut un stadion aşa de plin, efectiv ne-au împins de la spate. Trebuie să-mi felicit jucătorii pentru determinare. Nu avem nici o preferinţă pentru grupe. Ne dorim să depăşim performanţa din grupe a Urziceniului. Am pierdut, din păcate, cinci jucători, e un sacrificiu poate cam mare. Vor mai veni jucători, mâine vom discuta cu domnul Paszkany. Sunt mai multe propuneri, vreo cinci jucători. Vroiam să fie 2-0 şi joc închis, să nu am aşa de multe emoţii. Nu înseamnă nimic această calificare pentru mine, ca antrenor. Am mai antrenat şi în Liga Campionilor Asiei, şi acolo sunt jucători foarte buni. Din ce ştiu de la preşedintele Mureşan aici se vor juca grupele, nu pe Cluj Arena. Pe jucători nu i-a întrebat nimeni nimic despre asta”, a precizat antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone.

Cartonaşe galbene: Marcelo Diaz (minutul 35), Mario Felgueiras (minutul 42), Diogo Valente (minutul 44), Cabral (minutul 75) Stephan Andrist (minutul 78) Viorel Nicoară (minutul 90)

Echipele de start

CFR 1907 Cluj: Mario Felgueiras, Ivo Pinto, Bakary Sare, Gabi Mureşan, Pantelis Kapetanos, Diogo Valente, Rafael Bastos, Ricardo Cadu (c), Ionuţ Rada, Camora, Modou Sougou
Antrenor Ioan Andone

FC Basel 1893: Yann Sommer, Park Joo Ho, Aleksandar Dragovic, David Degen, Marco Streller, Alexander Frei, Fabian Frei, Marcelo Diaz, Cabral, Gaston Sauro, Markus Steinhofer
Antrenor Heiko Vogel

Arbitri Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Lorenzo Manganelli (Italia)

CFR Cluj va evolua pentru a treia oară în grupele Ligii Campionilor, dar este pentru prima oară când se califică din play-off. Anul trecut, România a fost reprezentată de Oţelul Galaţi în grupele principalei competiţii de cluburi din Europa, formaţia lui Dorinel Munteanu nereuşind să obţină niciun punct. Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor va avea loc joi, la ora 19.00, la Monaco.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite