FOTO Cele mai tentante plaje exotice din lume. Cea mai apropiată de România se află în Portugalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Praia de Benagil este una dintre cele mai vizitate plaje din Portugalia. FOTO: pixabay,com
Praia de Benagil este una dintre cele mai vizitate plaje din Portugalia. FOTO: pixabay,com

În plin sezon estival, atunci când vacanţele ne trag cu ochiul, toate drumurile par să ducă spre plajă, acolo unde mângâierea caldă a soarelului şi îmbrăţişarea apei de azur constituie, probabil, cel mai râvnit premiu după luni de muncă.

Şi pentru că a trecut deja jumătate din această vară, dar vremea nu a fost până acum aliata turiştilor români, există câteva soluţii interesante, în străinătate, altele decât  eternele plaje din Grecia, Turcia şi Bulgaria.

„Praia de Benagil”

Una dintre cele mai spctaculoase plaje din lume, „Praia de Benagil” este de departe cea mai spectaculoasă din Algarve (Porugalia). Aflată în apropiere de Lagoa, plaja este situată în micul sat Benagil.

Aici există mai multe plaje cu deschidere către Oceanul Atlantic, dar şi o plajă mai aparte, situată în Algar de Benagil. Această plajă este deosebită prin faptul că este situată într-o grotă naturală, care a fost sculptată de maree în stânci, în decursul a mii şi mii de ani.

Plaja roz din Bahamas

Harbor Island din Bahamas se poate lăuda cu o plajă incredibilă, cu un nisip fin şi roz unic. Rozul plajei contratează cu lumina verde care apare pe cer la apus, un fenomen rar care este specific unor zone tropicale.

Peisajul pare rupt dintr-o lume de basm, iar turiştii chiar au ce face aici.

plaja roz din bahamas flickr.com

Localnicii se laudă cu Switcher, o băutură răcoritoare făcuta din lămâi verzi, despre care spun că ar fi cea mai bună din lume. Cei care aleg să-şi petreacă vacanţa aici pot să se relaxeze la o partidă de pescuit la mare adâncime, organizată de localnici, iar seara pot alege cluburile din zonă.

„Mica prinţesă a mării”

Celebra plajă Copacabana, alintată de brazilieni „Princesinha do Mar” (mica prinţesă a mării) a devenit un adevărat simbol şi atrage annual zeci de milioane de turişti.

copacabana plaja brazilia foto commons.wikimedia

Copacabana este şi unul dintre simbolurile metropolei Rio de Janeiro şi locul în care au crescut unii dintre cei mai renumiţi fotbalişti brazilieni.

Însă nu doar fotbalul este la loc de cinste în acest loc. Voleiul pe plajă este la el acasă, iar evenimentele se ţin lanţ pe durata întregului an. 

Oahu, proiecţia Paradisului pe pământ

Un adevărat tărâm de vis, Hawaii este o destinaţie de vis pentru milioane de turişti, iar plajele sale îmbie deopotrivă surferii şi amatorii de scufundări în apele limpezi. Plaja insulei Oahu este locul în care îşi dau întâlnire amatorii de surf, care organizează competiţii care se bucură de o participare numeroasă. 

În egală măsură, această plajă este cuprinsă în ofertele marilor touroperatori ca destinaţie recomandată îndrăgostiţilor. 

plaja insula oahu foto megapixel.net

Iar pentru cei care nu se dau în vânt după sport, Oahu are şi alte oferte tentante. Cei care ajung aici nu ratează de regulă excursiile organizate în junglă şi nici spectacolele de dansuri tradiţionale Hula.

Bora Bora

Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ, Bora Bora are plaje de vis, cu nisip de cea mai bună calitate, o adevărată perlă a Polineziei Franceze. Aici, perlele sunt la ele acasă, iar fermele de perle locale obţin profituri fabuloase din comercializarea lor.

bora bora foto wikimedia.org

Bora Bora este recomandată de obicei îndrăgostiţilor, care aleg să-şi petreacă în Pacificul de Sud luna de miere sau pur şi simplu preferă un concediu de neuitat într-un adevărat colţ de paradis.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite