Festivalul Slăninei din Ardeal. Premiul cel mare: un purcel întreg prăjit la cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stand la Slană Fest  FOTO: Slană Fest 2014
Stand la Slană Fest  FOTO: Slană Fest 2014

Terasa cafenelei Insomnia din Cluj va găzdui, în acest weekend, a cincea ediţie a Festivalului Slăninei, Slană Fest 2015. Evenimentul începe de azi, 5 februarie, şi va ţine patru zile, până duminică, 8 februarie, inclusiv.

Organizatorul Slană Fest 2015, Breasla Meşteşugarilor din Transilvania, spune că vizitatorii târgului vor putea participa la o tombolă la care vor putea câştiga un purcel întreg prăjit la cuptor.

La eveniment se pot degusta şi cumpăra bunătăţi din carne de porc, bivoliţă şi carne de vânat, dar şi preparate tradiţionale la ceaun şi porc la proţap.

Sâmbătă seara se va face jurizarea sortimentelor de slănină, seară  când atmosfera va fi întreţinută de lăutarii din satul clujean Palatca.

slana fest 2015 foto

Breasla Meşteşugarilor din Transilvania a luat fiinţă în 2005 la Centrul Teleki din Sovata, cu scopul de a reprezenta şi ajuta meşterii populari şi artiştii din această regiune a ţării.

Asociaţa a organizat, la Cluj-Napoca, anul trecut, de Ziua Ungariei, un Târg Unguresc în care „vedeta“ a fost un nou preparat culinar făcut, în nici 10 minute, de bucătari secui care seamănă cu un mic hot-dog, unul 100% ardelean, şi se numeşte „Kurtitei“. Din mici româneşti şi kurtos unguresc. Delicios.

Citeşte 

Meşteşugarii clujeni o copiază pe Lady Gaga - îşi promovează festivalul cu un sutien din slănină

FOTO Primarul Clujului şi-a pus şorţul de bucătar şi a ajutat la prepararea unei mămăligi gigant

Cum a devenit „Varza à la Cluj” mâncarea regilor: reţete delicioase din Ardealul de acum 400 de ani

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite