Femeie bătută în aeroport sub ochii polițistului de frontieră. Victima: „Vă rog să nu-l amendați“

0
Publicat:

Un bărbat a fost amendat pentru violență de polițistul de frontieră sub ochii căruia și-a bătut soția în Aeroportul Internațional Cluj. Femeia l-a rugat pe polițist să-l ierte și nu a depus plângere.

Bărbatul și-a bătut soția în fața polițistului de frontieră, pe Aeroportul Cluj. FOTO: Pixabay
Bărbatul și-a bătut soția în fața polițistului de frontieră, pe Aeroportul Cluj. FOTO: Pixabay

Un pasager care a trecut prin Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a relatat, pe o rețea de socializare, o scenă la care a asistat zilele trecute. Un bărbat și-a bătut soția sub ochii polițistului de frontieră.

„Aeroporturile sunt o lume în miniatură în care polițiștii de frontieră întâlnesc nu doar oameni din toate colţurile lumii, ci și situațiile cele mai diverse. Ai spune că ochii lor le-au văzut pe toate, și totuși .... S-a întâmplat pe Aeroportul din Cluj, unde un polițist, care își desfășura activitatea la controlul documentelor de călătorie, a fost uluit de gestul unui bărbat aflat în așteptare, împreună cu familia, la efectuarea formalităților de ieșire din țară pentru a se îmbarca într-o aeronavă cu destinația Marea Britanie. Chiar când a ajuns în fața tonetei, vizibil enervat, acesta s-a întors și, sub ochii polițistului, i-a tras o palmă zdravănă peste față soției lui”, a scris acesta.

Bărbatul, care a dorit să rămână anonim, a relatat că deși uimit de situație, polițistul de frontieră a intervenit cu rapiditate, i-a cerut documentul de identitate și l-a informat că-l va sancționa contravențional pentru fapta de violență. Legea 22/2002 privind Codul aerian al României, lit. x prevede că săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau verbală asupra unei persoane aflate în perimetrul unui aeroport este contravenție.

Amendat cu 4.000 de lei pentru violență în aeroport 

„Dacă la început a părut că nu prea se sinchisește, când a aflat că amenda este de 4.000 de lei, a făcut ochii mari și n-a găsit altă scuză decât aceea că așa își “alintă” el soția. Ca să fie treaba treabă, în procesul verbal de sancționare a făcut mențiunea „Asta nu e faptă, soția nu a depus plângere”, semn că știa foarte bine în ce condiții se pedepsește violența în familie. Ceea ce este și mai grav în această situație este că bărbatul, în vârstă de 44 de ani, originar din județul Galați, a comis fapta sub ochii copiilor săi, unii dintre ei suficient de mari pentru a înțelege ce se întâmplă… Concluziile vă aparțin”, a relatat martorul ocular.

Oficiali ai Aeroportului Internațional Cluj au confirmat pentru „Adevărul” incidentul și au precizat că bărbatul a rămas cu amenda de 4.000 de lei. În schimb, nu i s-a putut face dosar penal pentru infracțiuni de lovire deoarece femeia nu a dorit să depună plângere, ba mai mult, i-a cerut polițistului să nu-i dea amendă bărbatului violent. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite