Fany, firma clujeană a cărei licenţă de transport a fost retrasă, anunţă că reduce preţul abonamentelor pentru elevi şi studenţi

0
0
Autobuz FOTO: Adevărul
Autobuz FOTO: Adevărul

Compania de transport Fany din Cluj anunţă, într-un comunicat, reduceri de preţ la abonamente pentru elevii şi studenţii din comuna Floreşti, situată la câţiva kilometri de Cluj-Napoca. Asta după ce ARR Cluj i-a retras licenţa de transport şi Consiliul Judeţean Cluj a atenţionat-o ca din 25 aprilie să nu mai circule în zona metropolitană.

„Eşti elev sau student şi locuieşti în Floreşti? Fany îţi face cadou o reducere la abonamente, pe luna mai. În loc de 35 de lei, abonamentul tău va costa numai 25 de lei. Te aşteptăm între 28 şi 30 aprilie să îţi reînnoieşti abonamentul, la preţ redus“, aşa îşi încep cei de la firma clujeană Fany comunicatul.

Decizia ARR de retragere a licenţelor de transport a survenit ca urmare a solicitării formulate în acest sens, încă din 4 martie (înainte de arestarea preventivă a patronului Fany), de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Fany susţine că adresa înmânată „nu cuprinde motivele de fapt si de drept care sa justifice legal adoptarea acestei măsuri, arătându-se doar că aceasta a fost solicitarea Consiliului Judeţean Cluj din data de 1 aprilie 2014“. Societatea clujeană mai susţine că motivarea actului administrativ „este o condiţie de bază a legalităţii acestuia“ şi că termenul impus de ARR Cluj - autobuzele Fany să nu mai circule pe traseele din zona metropolitană din 25 aprilie şi nu după 60 de zile de la data înştiinţării - este „o încălcare gravă a legii“.

„Ne-am fi dorit ca retragerea licenţelor şi predarea traseelor în cauză către CTP (n.r. Compania de Transport Public Cluj) să se întâmple imediat, însă pentru a nu prejudicia călătorii din zona metropolitană care şi-au achiziţionat, în avans, abonamente valabile până la sfârşitul lunii, am decis să permitem operarea pe aceste trasee până în data de 24 aprilie.
Pentru ca transferul traseelor să nu pună probleme, iar clujenii să nu fie afectaţi în niciun fel, am luat legătura cu directorul CTP, Liviu Neag, domnia sa asigurându-mă de faptul că societatea pe care o conduce are capacitatea logistică de a prelua în exploatare traseele începând cu data de 25 aprilie 2014. De asemenea, de îndată ce vom fi informaţi în legătură cu celelalte trasee intrajudeţene, acestea vor fi predate CTP”,  declara, pe 15 aprilie, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Patronul firmei Fany, Ştefan Cadar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în 14 martie, iar ulterior i s-a prelungit perioada de arest cu alte 30 de zile.

Mai puteţi citi:

Firma Fany, al cărui patron este în arest, susţine că decizia ARR de retragere a licenţelor de transport în Cluj e „ilegală“

Din 25 aprilie, autobuzele Fany nu mai au voie să circule prin Cluj-Napoca. ARR a retras licenţa de transport

UPDATE VIDEO Patronul firmei Fany, arestat preventiv pentru dare de mită, spălare de bani şi fals în acte. Soţia sa şi directorul de Licenţe din ARR, arestate la domiciliu

Şefa Serviciului Licenţe din ARR, arestată la domiciliu. Acuzaţii: spălare de bani şi fals în acte. Luase mită un mp3 player şi haine de 12.000 de euro


 

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite