Experienţele terifiante ale unor turişti români în Grecia. „Cu cât mai mici, cu atât mai puternică e otrava”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încântătoarea Grecie poate ascunde pericole neaşteptate. FOTO Shutterstock
Încântătoarea Grecie poate ascunde pericole neaşteptate. FOTO Shutterstock

O turistă româncă din Grecia a vorbit despre experienţa terifiantă, care i-ar fi putut fi fatală, de cate a avut parte în această vacanţă, într-un hotel. Aşa a aflat că şi alţi turişti români s-au confruntat cu aceeaşi problemă, iar unii nici măcar nu au realizat că se aflau în pericol.

Românca a scris despre păţania care s-ar fi putut încheia tragic, pe grupul de Facebook Forum Grecia. Într-o seară, ea a găsit un scorpion în camera de hotel. Din fericire, a observat la timp veninoasa creatură şi a dat alarma, iar animalul a fost prins. 

„Bună seară, tocmai am găsit un scorpion în cameră. A mai avut cineva o astfel de experienţă? Sunt în Vrachos Beach. Edit later: Constat că se înmulţesc glumiţele legate de zodii şi dacă tot ne amuzăm, eu sunt în zodia scorpion”, a scris femeia pe Facebook, după ce şi-a revenit, încercând să facă şi haz de necaz.

Aşa a aflat că nu a fost singura care s-a lovit de această problemă. Şi alţi români au avut astfel de experienţe terifiante, chiar dacă unii nici nu au realizat măcar faptul că puteau să fie cu adevărat în pericol.

„Vrachos din Preveza? De obicei în zona nordică a Greciei există! Am găsit şi la munte în Zagori ,şi în oraş în Ioannina, dar şi la mare în Preveza... Ştiu, de la localnici, că acolo unde este unul... se va găsi şi al doilea şi că cu cât mai mici, cu atât mai puternică doza de otravă care o au! Ei ştiu dacă e adevărată chestia asta sau nu. Cert e că se găsesc unde este umiditate mai mare”, a explicat o internaută.

„Există scorpioni în Grecia, nu e SF”

„Şi noi am găsit acum doi ani în Peloponez. Chiar în grădina vilei unde am fost cazaţi. Ei cu viaţa lor, noi cu a noastră!”, a scris cineva care a depăşit mai uşor experienţa. „Atenţie la papucii închişi, să vă uitaţi în ei înainte să vă încălţaţi ca să nu aveţi vreo surpriză. Înţepătura de scorpion doare, se umflă piciorul, nu este inofensiv”, a recomandat altcineva. 

„Găsise cineva şi în Thassos, chiar în patul copilului”, a scris un alt internaut. „De unde ştiţi că era scorpion? Sună cam SF!”, şi-a exprimat cineva îndoiala. „Există scorpioni în Grecia, nu e SF”, a replicat moderatoarea grupului.

„La noi în casă scorpionii sunt ceva banal. Convieţuim fără probleme. Bine, sunt mici şi inofensivi. Au maxim 4-5 cm”, a intervenit un alt membru al grupului. „Şi vi se pare mici?” , a întrebat o persoană. „Comparativ cu cei din Africa, da. Sau poate m-am obişnuit eu cu ei.”

Nu au lipsit nici glumele. „Eu am găsit odată un Leu”, a scris cineva. „Eu am o Balanţă în cameră”, a glumit altcineva.

Cât de periculoşi pot să fie scorpionii

În realitate, scorpionii pot fi cu adevărat letali, pentru că mai multe specii au veninul suficient de puternic să ucidă orice fiinţă. Este adevărat, există şi unii mai puţin periculoşi, însă chiar şi cei care nu au veninul letal pot să producă mari neplăceri. 

„Se estimează că doar vreo 25 din peste 1.400 de specii de scorpioni sunt capabili să ucidă oamenii cu veninul lor. Poate că pare puţin, dar nu vei şti niciodată ce specie ai în faţa ta. Ideal este ca în astfel de ocazii să anunţi persoanele autorizate care pot interveni, pot captura animalul şi să te pună în siguranţă”, a explicat Virgil Munteanu, biolog.

Au existat cazuri în care colecţionarii de animale au murit chiar din cauza muşcăturii scorpionului sau a păianjenului preferat, deci nu e de joacă. În special în ţări din Africa, Asia şi Polinezia mor anual mii sau zeci de mii de oameni din cauza acestor scorpioni, a mai explicat acesta.

Vă mai recomandăm şi:

Capcana în care cad tot mai des românii care îşi rezervă o vacanţă în Grecia. „Evident, ne vrem banii înapoi”

Ce preferă să-şi ia cu ei din ţară românii care merg în Grecia. „Ale lor sunt oribile, indiferent ce marcă îţi cumperi”

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite