Dan Negru: Litoralul grecesc pare în multe locuri o adunătură de Eforie a anilor '90. Atena, un ghetou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook/ Dan Negru
Foto: Facebook/ Dan Negru

Litoralul grecesc, aflat în preferinţele multor români atunci când aleg unde să-si petreacă concediul, „pare în multe locuri o adunătură de Eforie a anilor '90”, iar România este „mult peste ce are Grecia azi”, afirmă prezentatorul Tv Dan Negru.

„Când stăm în genunchi, alţii ni se par mari! Am ajuns printr-o conjunctură în Grecia. Ştiam că Atena, leagănul civilizaţiei democratice, a ajuns demult un ghetou. Litoralul grecesc însă, lăudat mereu de noi, pare în multe locuri o adunătură de Eforie a anilor '90” , a scris Dan Negru într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Prezentatorul TV afirmă de asemenea că grecii sunt de admirat pentru felul cum reuşesc să-şi exploateze resursele rămase, dar ţara noastră este „mult peste Grecia” şi îi îndeamnă pe români să se „ridice din genunchi”.

„Oamenii, grecii, admirabili. Ei ştiu că turismul e singura lor salvare într-o ţară in care statul a eşuat. Economia Greciei se bazează pe veniturile din turism. Dacă noi aveam tradiţia si istoria Greciei si prezentul ei de azi, i-am fi crucificat pe toţi. Suntem mult peste ce are Grecia azi ! Noi, cei asupriţi mereu în istoria noastră n-am decăzut aşa cum au făcut-o grecii de-a lungul istoriei lor. În 200 de ani de la independenţă, Grecia a intrat in faliment de 7 ori. Când ni se pare ca alţii sunt mai mari decat noi, să ne ridicăm din genunchi”, a conchis acesta.

Te-ar putea interesa şi:

Grecii, în faţa invaziei de turişti români. „O să aveţi surprize dacă vorbiţi cu ei“

Ce preferă să-şi ia cu ei din ţară românii care merg în Grecia. „Ale lor sunt oribile, indiferent ce marcă îţi cumperi”

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite