Emil Boc cere oprirea vânzărilor de terenuri pentru străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc susţine că USL dă dovadă de comoditate în apărarea intereselor naţionale. FOTO: Adevărul
Emil Boc susţine că USL dă dovadă de comoditate în apărarea intereselor naţionale. FOTO: Adevărul

Fostul premier Emil Boc a susţinut, astăzi, într-o conferinţă de presă că vânzarea de terenuri către străini trebuie oprită, iar acest lucuru poate fi făcut, urgent ,printr-o sesiunea parlamentară extraordinară.  Boc mai arătat că România este cel mai iresponsabil stat din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte administrarea terenurilor.

Vânzarea de terenuri către străini trebui stopată. Acesta este mesajul transmis de fostul premier Emil Boc astăzi. El a completat că România este "cel mai iresponsabil stat" din UE în materie de gestionare a pământurilor. El a acuzat USL de comoditate când vine vorba de interesul naţional. “Acum au trecut 15 zile din 2014 şi nu se gândesc să convoace Parlamentul şi să oprească vânzarea pământurilor pentru străini. De ce nu fac acest lucru, ce aşteaptă? Puteau convoca până în 10 ianuarie şi să pună acea condiţie de reciprocitate, aşa cum a spus şi preşedintele Băsescu, măcar o condiţie minimală să pună şi ştiam o treabă", a spus Boc. El s-a referit la faptul că Parlamentul este în vacanţă până în luna februarie. Fost premier solicită convocarea în sesiune extraordinară a legislativului pentru a se reglementa problema vânzării terenurilor.

Citiţi şi 

Preşedintele Traian Băsescu a cerut marţi Parlamentului reexaminarea Legii privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice şi de înfiinţare a Autorităţii pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare.

„Lucrăm la lege şi sperăm să fie aprobată cât mai curând. Prevederile privind liberalizarea pieţei funciare din Tratatul de aderare al României la Uniunea Europeană au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2014, dată de la care străinii sunt liberi să cumpere teren în România. În absenţa legii, românii nu au drept de preempţiune la cumpărare“, a spus Daniel Constantin, ministrul Agriculturii. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite