De pe coperta unei reviste, Victor Ponta „supervizează” corectitudinea alegerilor PSD din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revistă cu Victor Ponta într-o secţie de vot din Cluj-Napoca FOTO: Florina Pop
Revistă cu Victor Ponta într-o secţie de vot din Cluj-Napoca FOTO: Florina Pop

Pe o zi ploioasă, în zona numită Mercur dintr-un cartier al Clujului, câte un om-doi intrau şi ieşeau din biroul parlamentar al deputatului Aurelia Cristea. Au fost să pună ştampila între ”da” şi ”nu” pe buletinul de vot al viitorului preşedinte PSD. De fapt, al singurului candidat, Liviu Dragnea.

În secţia amenajată în cartierul Gheorgheni s-a pus un panou uriaş, roşu, cu sigla PSD, lângă cabina de vot cu perdea roşie. Acolo, cu sigla-n coastă şi tricolorul în dreapta s-au pozat câţiva reprezentanţi ai PSD Cluj-Napoca după ce au pus ştampila şi au completat chestionarul trimis de la Bucureşti care-i întreba, printre altele, şi dacă ştiu cine e şeful organizaţiei PSD de care aparţin.

Abia vreo 70 de oameni au binevoit să iasă din casă şi să voteze la această secţie până pe la ora 14.00 - una din cele trei înfiinţate în Cluj-Napoca pentru aceste alegeri. Nu la fel stau lucrurile pe sate, spune preşedintele Comisiei Electorale Judeţene a PSD Cluj, Dan Codrean.

Dragnea cel potrivit

Mulţi votanţi îşi spun speranţa în unicul candidat la şefia partidului şi sunt convinşi că Dragnea este preşedintele de care au nevoie. ”Consider că candidatul Liviu Dragnea este cel mai în măsură preşedinte care poate moderniza PSD-ul, cel care îi promovează pe tineri şi ideile lor. E nevoie de un om care să sprijine generaţiile ce vin din urmă, pentru că noi suntem viitorul. E nevoie de tineri, de forţe proapete, noi, care să ducă pe umeri greul generaţiilor ce vin”, este de părere Cristina Andronic (24 de ani, foto dreapta), vicepreşedinte TSD Cluj-Napoca.

psd cluj foto

Sunt primele alegeri naţionale ale PSD la care participă. Membru de 4 ani, tânăra consideră că modul în care se votează acum – toţi membrii de partid -este o măsură foarte bună. ”Astfel se legitimează liderul. Asta şi prin chestionarul pus la dispoziţie spre a fi completat” care face o mică analiză în sânul PSD.

La scurt timp după ce tânăra vicepreşedinte a votat a venit la secţie şi liderul pe judeţ al PSD, Remus Lăpuşan.
”Dragnea trebuie să fie un preşedinte foarte bun pentru că, în acest moment, partidul are nevoie să se reorganizeze pentru ceea ce urmează, alegeri locale, parlamentare la anul care vine. 2016 va fi un an foarte plin şi nu uşor”, a afirmat acesta. Apoi se ia şi se duce pe comune să vadă cum decurge votarea.

Început ”nou” cu un singur candidat

Două ceasuri mai târziu, deputatul Aurelia Cristea a venit că voteze pentru ”un nou început”.

”Faptul că alegem preşedintele viitorului PSD prin vot deschis este exterm de important pentru stimularea democraţiei participative. Fiecare membru are ocazia să-şi exprime opţiunea dacă doreşte sau nu să-l susţină pe candidatul pe care îl avem în acest moment. Acum, Liviu Dragnea e opţiunea pe care o avem în acest moment, e important pentru unitatea partidului partea de organizare care urmează pentru alegerile de anul viitor şi pentru proiectul de deschidere a partidului, elaborarea unui proiect pentru România viitorilor 25 de ani. Alţi 25 de ani i-am pierdut certându-ne între noi şi neîncercând să colaborăm mai bine pentru un poriect de ţară extrem de serios şi pe care fiecare dintre noi, indiferent de cine ajunge la guvernare să-l urmeze astfel încât să ne atingem nişte obiective de ţară şi nu doar de interese de grup”, a declarat aceasta jurnaliştilor prezenţi al secţia de vot.

image

Apoi s-a aşezat la masă şi a început să completeze chestionarul cu cele 11 întrebări, inclusiv cea în care e întrebată dacă crede că Liviu Dragnea este potrivit la şefia PSD.

Puţin mai încolo, pe unul dintre rafturile din secţia de vot, se află, uitată probabil, o revistă cu Victor Ponta pe copertă, cu titlul ”Ce înseamnă pentru mine schimbarea”.

La intrarea în cabinetul deputatului Aurelia Cristea sunt, pe stânga, cutii cu chipul lui Victor Ponta, al preşedintelui PSD Cluj, Remus Lăpuşan, al preşedintelui PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, dar nicăieri nu se vede chipul lui Dragnea. Doar numele lui, pe buletinul de vot.

psd cluj foto

Mai puteţi citi:

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea: ”Am votat pentru un nou început. 25 de ani i-am pierdut certându-ne între noi”

Chestionar cu 11 întrebări primit la urne de votanţii lui Liviu Dragnea: „Cunoaşteţi numele Preşedintelui organizaţiei PSD din localitatea dumneavoastră?“

Preşedintele PSD Cluj după ce a votat: ”Liviu Dragnea trebuie să fie un preşedinte mai bun pentru că partidul are nevoie”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite