Cum va arăta TIFF, festivalul care începe vineri seara, la Cluj. Proiecţii de filme exclusiv în aer liber şi măsuri speciale de siguranţă pentru public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiecţiile de filme de la TIFF vor avea loc, în acest an, exclusiv în aer liber. FOTO: TIFF
Proiecţiile de filme de la TIFF vor avea loc, în acest an, exclusiv în aer liber. FOTO: TIFF

Festivalul Internaţional de Film Transilvania va avea loc la Cluj în intervalul 31 iulie - 9 august. Gala de deschidere TIFF are loc chiar în această seară, în Piaţa Unirii.

Şi pentru că festivalul are loc într-o perioadă în care pandemia nu a fost încă oprită, organizatorii au luat o serie de măsuri speciale. Astfel, în locurile în care vor fi organizate proiecţii de filme sau vor fi organizate evenimente, vor exista culoare vizibil delimitate pentru intrare şi ieşire.

Temperatura va fi măsurată la intrare (limita admisă: 37,3°C), cu posibilitatea unei singure repetări, iar purtarea măştii este obligatorie pe toată durata evenimentului. Evident, dat fiind că în România cinematografele nu au fost deschise de la începutul epidemiei, proiecţiile vor avea loc exclusiv în aer liber. De altfel, organizatorii au pregătit în această ediţie de TIFF un regulament special care poate fi consultat pe pagina oficială de internet a festivalului.

 „Avem şansa de a fi alături de un public care, în toate aceste luni de izolare, ne-a transmis că ne aşteaptă şi ne susţine. Suntem pregătiţi să aplicăm toate măsurile de protecţie impuse de autorităţi pentru spaţiile în aer liber. Întreaga organizare va prioritiza siguranţa spectatorilor”, a spus Tudor Giurgiu, preşedintele festivalului.

Surpriza muzicală la Gala de deschidere TIFF

Organizatorii au anunţat că spectatorii prezenţi vineri seară, la Gala de deschidere TIFF 2020, vor avea parte, începând cu ora 21:00, de o surpriză muzicală specială, înainte de proiecţia sold-out a comediei romantice La Belle Époque/ Cei mai frumoşi ani (r. Nicolas Bedos). 

Piaţa Unirii Open Air va deveni locul de întâlnire al muzicii clasice, cu sound-urile electronice moderne, într-un moment artistic inedit:  Sync the Classics – un nou concept al compozitorului şi producătorului clujean Paul Ilea, cu participarea extraordinară a sopranei Zsuzsana Cerveni.

O istorie a muzicii adusă în faţa publicului printr-un limbaj sonor nou, o abordare surprinzătoare, dar în acelaşi timp surprinzător de familiară, mixul lui Paul Ilea este o întâlnire a epocilor. De la Bach sau Carl Orff la Dubstep, de la Delibes la Trap, de la Mozart la Breakbeat, muzica cultă şi cea electronică fuzionează într-un dans experimental şi foarte fresh. 

Solistă a Operei Naţionale Bucureşti la doar 21 de ani, soprana Zsuzsana Cerveni, recunoscută pentru spectrul ei vocal surprinzător, va îmbogăţi acest moment muzical extraordinar, condimentat vizual de elementele video animate create de Tudor Om.

Citeşte şi

Anunţ despre festivalurile Clujului. Veşti bune în privinţa TIFF şi ultimele noutăţi despre Untold şi Electric Castle

Tudor Giurgiu: „Să îmi explice oricine din Guvern de ce e mai periculos să participi la un eveniment drive-in decât la slujba din faţa bisericii“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite