Cum au „reușit” trei tineri inconștienți să dea foc la Iulius Mall din Cluj-Napoca VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri sunt cercetați de Poliție pentru distrugere după ce, sâmbătă, un incendiu a izbucnit la depozitul de marfă al supermarketului din Iulius Mall. Tinerii sunt bănuiți că au aruncat cu petarde în zona distrusă de flăcări. Ce spun reprezentanții mall-ului.

Depozitul supermarketului a luat foc. FOTO: ISU Cluj
Depozitul supermarketului a luat foc. FOTO: ISU Cluj

Poliția Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că, sâmbătă, în jurul orei 18.50, la depozitul unui supermarket, din cadrul unui centru comercial situat în Cluj-Napoca, a izbucnit un incendiu.

„La fața locului, pompierii din cadrul ISU Cluj au intervenit pentru lichidarea incendiului, stabilind, din primele verificări, că acesta ar fi fost provocat”, susțin reprezentanții Poliției Cluj.

Astfel, polițiștii au demarat de îndată cercetări, iar probatoriul administrat până în acest moment, a condus la ipoteza că incendiul ar fi fost provocat de un grup de 3 tineri, care ar fi aruncat un obiect pirotehnic de mici dimensiuni în zona depozitului - precizează polițiștii.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de distrugere, fiind efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor bănuite și tragerea la răspundere a acestora.

Pompierii clujeni au stins incendiul provocat de trei tineri care s-au „jucat” cu petarde. VIDEO: ISU Cluj

Ce spune Iulius Mall

Reprezentanții complexului comercial au transmis un comunicat de presă în care au precizat:

În seara zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, un incendiu a izbucnit la depozitul de marfă al hipermarketului, situat în exterior, în partea din spate a centrului comercial, inaccesibilă publicului larg.

Echipajele de pompieri au intervenit prompt la faţa locului pentru izolarea incendiului şi lichidarea acestuia. Nicio persoană nu a fost rănită, iar activitatea mall-ului, pe parcursul incidentului, s-a desfăşurat normal, hipermarketul fiind evacuat.

În comunicat se mai arată că au fost implementate toate măsurile recomandate de autorităţile abilitate, urmând ca duminică dimineaţă activitatea mall-ului să se reia conform programului obişnuit cu clienţii.

„Urmează ca autorităţile competente să stabilească circumstanţele şi cauzele exacte ale incendiului”, au mai precizat aceștia.

În comunicat se mai arată că Iulius Mall Cluj este dotat cu echipamente moderne din punct de vedere al securităţii la incendiu, atât în ceea ce priveşte detecţia, semnalizarea şi alarmarea, cât şi în ceea ce priveşte instalaţiile de stingere a incendiilor.

Iulius Mall dispune de: rezerve de apă, reţea de hidranţi exteriori, staţii de pompe, instalaţii de hidranţi interiori, instalaţii de stingere tip sprinkler şi tip drencer, instalaţii de desfumare, stingătoare de diferite tipuri, precum şi celelalte instalaţii şi mijloace specifice.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite