Cum arată cel mai modern laborator de ştiinţe dintr-o şcoală din Ardeal, făcut după model Cambridge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Experiment cu o inimă  FOTO: Transylvania College
Experiment cu o inimă  FOTO: Transylvania College

Cel mai modern laborator de ştiinţe dintr-o şcoală din Ardeal a fost inaugurat azi, 19 februarie, la Transylvania College din Cluj-Napoca, în prezenţa Ambasadorului Marii Britanii. Centrul se numeşte SPArK.

Orele de fizică, biologie şi chimie ale elevilor de la Transylvania College vor arăta altfel de azi, 19 februarie, de când şcoala a inaugurat cel mai modern laborator de ştiinţe din zonă. La eveniment au participat oficialităţi, dar şi Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

Excelenţa Sa Paul Brummell a vizitat noul centru de ştiinte al şcolii, numit sugestiv SPArK. Acesta a afirmat că i s-a părut foarte interesant tot ce a văzut, că şi-a adus aminte de anii de şcoală şi că elevii de la Transylvania College sutn foarte norocoşi să aibă astfel de dotări.

Ambasadorul a asistat, alături de liceeni, la câteva experimente din fizică, chimie şi biologie, mai precis a fost măsurată rezistenţei unui conductor, echilibru de forţe, disecţie şi micrscopie inimă şi rinichi, vulcani etc.

laborator de stiinta transylvania college cluj foto

Numele laboratorului de ştiinţe este un acronim, pe lângă simbolistica scânteii creatoare. Fiecare literă din denumirea laboratorului este un simbol din tabelul periodic al elementelor - Sulphur (Sulf), Phosphorus (Fosfor), Argon (Argon) şi Kalium (Potasiu).

laborator de stiinta transylvania college cluj foto

Pentru realizarea acestui centru foarte modern s-au investit 130.000 de euro. SPARrK este compus
din două laboratoare, unul „uscat” pentru activităţile teoretice şi unul „umed” pentru experimente practice. Laboratorul teoretic dispune de echipamente şi software-uri interactive, care permit o explorare avansată a tuturor resurselor informaţionale disponibile.

Laboratorul practic oferă spaţiul, echipamentele şi utilităţile necesare pentru a testa teoriile studiate într-o manieră sigură şi dinamică. Aproape nici un curs nu se încheie fără ca elevii să-şi fi realizat exerciţii practice în chimie, biologie şi fizică, explică cei de la Transylvania College.

Mai puteţi citi:

Ingredientul secret al succesului Coca-Cola. Fostul director de marketing al companiei, Peter Sealey: „Cum îţi faci un client pe viaţă? Fii sincer cu el!“

FOTO Celălalt BAC. Şcoala unde se dă Bacalaureatul fără stres, ca-n Anglia

FOTO-VIDEO Prima şcoală “verde”  din România: Transylvania College din Cluj. O investiţie de circa 650.000 de euro

Şcoală condusă ca o afacere. Modelul de succes al unei şcoli din Cluj va fi pus în practică în oraşe din România şi Europa

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite