Contractul pentru un nou lot de autostradă, semnat. Cât va costa și când va fi finalizat

0
Publicat:

Contractul pentru finalizarea Lotului Cheţani-Câmpia Turzii, al Autostrăzii Transilvania, a fost semnat. Asocierea de constructori austrieci şi germani are la dispoziţie 420,34 milioane de lei şi 21 de luni.

Lucrările la acest segment de autostradă vor dura aproape doi ani. FOTO Arhivă Adevărul
Lucrările la acest segment de autostradă vor dura aproape doi ani. FOTO Arhivă Adevărul

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat semnarea contractului pentru finalizarea construcţiei Lotului Cheţani-Câmpia Turzii, al Autostrăzii Transilvania.

Asocierea de constructori austrieci şi germani are la dispoziţie 420,34 milioane de lei (fără TVA) şi 21 de luni (3 luni proiectare şi 18 luni execuţie) pentru a finaliza lucrările la acest lot al A3. Ministrul a arătat că „este ultimul lot care lipseşte din tronsonul de autostradă care face legătura între Târgu Mureş şi Cluj-Napoca”

La rândul său, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a confirmat semnarea contractului și a reamintit problemele care au făcut ca lucrările la acest tronson să fie oprite. 

„A fost semnat contractul pentru lotul Autostrăzii Transilvania - A3 Chețani – Câmpia Turzii. Urmează 3 luni de proiectare și 18 luni de execuție. După o lungă perioadă în care execuția celor aproape 16 kilometri a fost blocată în diverse stadii, asocierea Strabag – Geiger a semnat astăzi contractul care prevede o scurtă perioadă de proiectare și continuarea execuției lucrărilor.

Lotul Chețani – Câmpia Turzii are o istorie care începe în anul 2015, când contractul a fost atribuit firmei Straco, însă la rezilierea înțelegerii, în anul 2021, stadiul proiectului era sub 40%. Pe 9 martie 2022, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația Strabag la licitația pentru lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania, după ce pe 31 ianuarie 2022 fusese desemnată câștigătoare oferta Drum Asfalt.

Voi continua să urmăresc evoluția proiectelor mari de infrastructură din județul Mureș și să sprijin cu toate mijloacele legale pe care le am la dispoziție finalizarea investițiilor așteptate de mureșeni. Județul Mureș continuă pe sensul unic al dezvoltării”, a spus prefectul.

Totodată, el a mai menționat că pe acest lot vor fi construite: două poduri, șapte pasaje, un nod rutier (Cheţani). Construcţia lotului Cheţani-Câmpia Turzii (15,70 km) este finanţată din fonduri europene.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite