Primul metru de autostradă din Moldova va fi inaugurat azi la ora 15. Mii de oameni îşi vor întrerupe activitatea timp de 15 minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Mandachi, iniţiatorul campaniei "România vrea autostrăzi!". FOTO: Adevărul
Ştefan Mandachi, iniţiatorul campaniei "România vrea autostrăzi!". FOTO: Adevărul

Angajaţii a zeci de firme din ţară şi străinătate îşi vor întrerupe activitatea vineri, 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute, în semn de protest faţă de faptul că România nu are autostrăzi. La aceeaşi oră va fi inaugurat primul şi metru de autostradă din Moldova, construit, în mod simbolic, de afaceristul Ştefan Mandachi, cel care a iniţiat campania „România vrea autostrăzi!”

Iniţiatorul campaniei „România vrea autostrăzi!” Ştefan Mandachi a fost primul care a anunţat că va opri activitatea celor 41 de restaurante „Spartan”, care îi aparţin, vineri, 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute, în semn de protest faţă de lipsa infrastructurii rutiere moderne din România. El a provocat şi alţi oameni de afaceri să îi urmeze exemplul. Astfel s-au declanşat reacţii în lanţ. Foarte mulţi oameni s-au alăturat protestului. Zeci de firme din ţară şi din străinătate au anunţat că îşi vor întrerupe activitatea. La fel vor proceda şi patru primării din ţară. La ora amintită, unii profesori se vor opri din predat, iar o parte din poliţişti vor pleca în pauza de masă.

Ştefan Mandachi a publicat pe pagina de Facebook a campaniei „România vrea autostrăzi” lista celor care au anunţat că susţin protestul paşnic.

Tot în semn de protest, Ştefan Mandachi a anunţat că va inaugura vineri, la ora 15, primul şi singurul metru de autostradă din Moldova. Construcţia simbolică se află pe un un teren agricol de pe raza satului Cumpărătura din comuna Bosanci a judeţului Suceava, la aproximativ 50 de metri distanţă de E 85, la kilometrul 8.

Ştefan Mandachi se aşeaptă ca la inaugurare să participe mii de oameni nemulţumiţi de lipsa autostrăzilor. El a făcut un apel la participanţi să fie paşnici şi să nu jignească pe nimeni.

Compania "România vrea autostrăzi!" a început în urmă cu aproape două săptămâni. La mijlocul acestei săptămâni, a apărut şi un imn al mişcării. Este vorba despre o piesă manifest înterpretată de TRUPA 9 şi de ViKloth. Videoclipul piesei a strâns pe www.youtube.com peste 100.000 de vizualizări în doar 24 de ore.

Î

În martie 2019 România avea doar 800 de kilometri de autostradă.
 

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite