Cluj: Unde te poţi informa dacă vrei casă „verde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a deschis, astăzi, la Cluj, un centru de informare. Acesta funcţionează pe bulevarul Eroilor nr 16. Un agajat al Centrului poate oferi celor interesaţi informaţii despre domeniul energiei regenerabile.

De exemplu, cei interesaţi pot să afle mai multe despre panourile solare, panourile fotovoltaice (care transform căldura soarelui în energie electrică), pompe de căldură, despre eoliene sau biomasă.

„Putem oferi şi informaţii cu privire la măsurile de economisire a energiei într-o gospodărie, modalităţi de utilizare eficientă a aparaturii electrice dintr-o casă“, precizează Cornel Corha, coodonatorul acestui Centru de Informare pentru Eficienţa Energetică şi Surse Regenerabile (CIEESR).

Acesta se adresează atât specialiştilor în domeniu, cât şi publicului larg. „Practic, ne adresăm atât producătorilor, transportatorilor, distribuitorilor, cât şi consumatorilor de energie. Totodată, ne dorim ca acest centru să fie şi un incubator de afaceri pentru operatorii din domeniul energiei regenerabile“, spune Corneliu Rotaru, directorul Direcţiei de Programe de Eficienţă Energetică şi Resurse Regenerabile, din cadrul ANRE.

Potrivit acestuia, a fost deschis un astfel de centru de informare la Cluj şi pentru că aici funcţioeanză unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din România. „Este vorba despre centrala pe biomasă de la Huedin, care déjà funcţioenază“, a declarat Rotaru.

Cei interesaţi de sursele de energie regenerabilă şi de eficienţa energetică, se pot adresa centrului lunea şi vinerea, între orele 8 şi 16.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite