Cluj - Napoca va găzdui o grupă din cadrul Campionatul European de Baschet Masculin din 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala Polivalentă va găzdui o grupă a Campionatului European de baschet masculin din 2017. FOTOGRAFII: Primăria Cluj-Napoca
Sala Polivalentă va găzdui o grupă a Campionatului European de baschet masculin din 2017. FOTOGRAFII: Primăria Cluj-Napoca

România a câştigat organizarea unei grupe de la Campionatul European de Baschet Masculin din 2017. Toate meciurile se vor disputa la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Anunţul a fost făcut sâmbătă de Board-ul European al Federaţiei Internaţionale de Baschet FIBA. Este pentru prima dată când un oraş din România va găzdui meciuri de la cea mai importantă competiţie baschetbalistică din Europa.

„Impreuna cu echipa propusa de Federatia Romana de Baschet am sustinut si castigat azi organizarea in Sala Polivalenta din Cluj - Napoca a unei grupe a Campionatului European de Baschet din 2017! Sustinerea a avut loc la Munchen in fata Federatiei Internationale de Baschet. Ma bucur inca o data ca realizarea Salii Polivalente in Cluj - Napoca - singura din Romania capabila sa gazduiasca evenimente europene si mondiale de profil - aduce beneficii financiare si de imagine minunatului nostru oras!”, a declarat primarul Emil Boc, pe pagina oficială de facebook.

Cluj Sala Polivalenta baschet

Şase naţionale ajung la Cluj

In 2017 sase echipe nationale de baschet masculin din Europa - inclusiv Romania- vor juca in Sala Polivalenta Cluj - Napoca! Multumes clujenilor pentru ca din banii lor am realizat aceasta bijuterie sportiva, Sala Polivalenta din Cluj- Napoca! Meciurile din celelate trei grupe se vor juca în Israel, Findlanda şi Turcia, ultima dintre ele urmând să găzduiască fazele superioare ale competiţiei.

Candidatura Romaniei a fost sustinuta la Munchen in fata inaltilor oficiali FIBA de o delegatie compusa din Gheorghe Muresan, singurul baschetbalist roman care a evoluat in NBA, Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, Victor Ponta, fost premier al Romaniei, Horia Paun, presedinte al FR Baschet, Adrian Voinescu, director International & Evenimente al FR Baschet si Mircea Cristescu, vicepresedintelele clubului U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si membru al Biroului Federal al FRB.

Conducerea forului continental a decis, pentru a doua oara in istoria intrecerilor europene, ca meciurile din cadrul Eurobasket 2017 sa se dispute in patru tari, dupa ce editia precedenta Eurobasket 2015 a fost organizata in comun de Franta, Germania, Croatia si Letonia.

Citeşte şi

FOTO Cea mai mare Sală Polivalentă din România a fost deschisă la Cluj. A fost ridicată în peste 260.000 de ore cu 70 de miloane de lei

VIDEO Sala Polivalentă din Cluj, mai scumpă cu fiecare an ce trece

În toamnă, Clujul ar trebui să aibă o Sală Polivalentă mai mare decât cea din Bucureşti

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite