În toamnă, Clujul ar trebui să aibă o Sală Polivalentă mai mare decât cea din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa ar trebui să arate noua Sală Polivalentă de pe malul Someşului şi de lângă stadionul Cluj Arena FOTO: Primăria Cluj-Napoca
Aşa ar trebui să arate noua Sală Polivalentă de pe malul Someşului şi de lângă stadionul Cluj Arena FOTO: Primăria Cluj-Napoca

Primarul Clujului, Emil Boc, a semnat în această săptămână ordinul de începere a lucrărilor la Sala Polivalentă care ar trebui finalizate în termen de 8 luni de la data de 15 ianuarie 2014, adică în septembrie.

Licitaţia pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă a avut loc în 17 octombrie 2013, iar câştigătoare a fost desemnată asocierea de firme Con-A - Nisal şi Inter-Sport. Ordinul de începere (n.r. de reîncepere) a lucrărilor a fost semnat miercuri, 15 ianuarie, de primarul Clujului, Emil Boc.

Contractul este în valoare de 34,9 milioane de lei. Firmele asociate trebuie să termine structura de rezistenţă începută, să facă amenajările interioare şi exterioare din proiect, dar şi altele în plus precum: să pună la punct infrastructura necesară pentru organizarea de competiţii, amenajarea unui ecran multimedia Video Box, să pună o pardoseală demontabilă, tribune extensibile şi plasă protecţie.

Noua Polivalentă, care va găzdui competiţii naţionale şi internaţionale, va avea şi panouri fotovoltaice, panouri solare, şi o terasă circulabilă.

„Intrăm în linie dreaptă cu Sala Polivalentă. Să sperăm că va fi adjudecată fără probleme mari în instanţă, în sensul că să nu se ajungă la conflicte juridice. Astfel, am putea chiar să terminăm lucrările în acest an, dacă nu vor fi prelungiri în instanţă.
Costul final va fi de 63 de milioane de lei, faţă de 90 de milioane de lei, cât a fost preţul firmei ACI, care a atacat în instanţă licitaţia cu CON-A“, declara primarul, într-o conferinţă de presă, din vara lui 2013.

Sala Polivalentă din Cluj

Aşa arată acum Sală Polivalentă din Cluj FOTO: Florina Pop

Prima strigare

Prima licitaţie pentru Sala Polivalentă a avut loc pe 19 noiembrie 2011. Au depus oferte: CON-A (50.926.063,83 lei), DAFORA (88.273.678,21 lei) ACI (91.874.820 lei). Diferenţa faţă de prima licitaţie este de 13 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru unele îmbunătăţiri la Sala Polivalentă, susţine primarul Clujului, Emil Boc.

Peste 7.000 de locuri

Proiectarea şi execuţia se va face astfel încât sala să fie omologabilă la mai multe ramuri sportive: baschet, volei, handbal, dar şi gimnastică, box, judo, karate, scrimă. Se mai pot găzdui următoarele activităţi: dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, congrese internaţionale pentru 5.000 de invitaţi, concerte de scenă pentru 7.000 persoane. Parkingul se va realiza sub sala multifunctională, pe un nivel şi va avea un număr de 445 locuri.

Sala Polivalentă din Capitală are o capacitate de maxim 8.000 de locuri în timpul unui concert. Va putea fi configurată, astfel încât numărul de locuri să se modifice, în funcţie de tipul sportului practicat aici, astfel:
- baschet: 7.252 locuri
- handbal: 7.252 locuri
- volei: 7.252 locuri
- gimnastică: 6.792 locuri
- box: 9.777 locuri
- concert: 7.889 locuri pe scaune, 9.560 locuri în total.

Mai puteţi citi:

VIDEO Sala Polivalentă din Cluj, mai scumpă cu fiecare an ce trece

Şefii Primăriei Iaşi "au reuşit" să scape de arhitectele care au propus un centru de oraş modern. Tinerele au retras proiectul, sătule să aştepte un răspuns

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite