Cititor „Adevărul de Seară“ despre preotul paranormal: „Am avut o experienţă similară în 2002. Credeam că visez“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Articolul „Preot de ţară ca în Dosarele X" a stârnit interesul a mii de cititori www.adevarul.ro. În continuare, facem o selecţie cu cele mai interesante comentarii postate de către cititori.

Violeta 01.Feb.11-00:27hs

Mare demenţialitate în România asta... să mergi cu maşina de la Bucureşti, Bistriţa, ca să-ţi citească popa... parcă trăim în 1400... păi, înapoiată lume, de toată jena... iar popă ăsta? Păi, era unul în Rusia la fel şi a terminat-o în puşcărie... şi altul prin Vietnam, cred... la fel, cu tot felul de poveşti... Miracole şi dark side şi bullshitt cât vezi cu ochii la creştinii români. Şi hai să zicem că există Satana... dar voi îl alimentaţi că îi căutaţi în coarne... De ce???? Ei, asta cred că nici voi nu ştiţi... cred că e mai bine cu diavolul decât fără...

Rila 01.Feb.11-00:28hs

Personal, nu-mi pot imagina că un preot îşi blestemă enoriaşii, pardon, clientela, în cazul de faţă. Dacă într-adevăr preotul are o aură atât de puternică, calitatea aceasta ar trebui folosită în cu totul alte scopuri chiar de către mai marii bisericii în acte de binefacere.

Nemaciu 01.Feb.11-09:26hs

Măi, fraţilor, decât să vorbiţi ceva despre ceva ce nu ştiţi, mai bine tăceţi. Părinte, să-ţi dea DUMNEZEU sănătate şi ajută-i şi pe prosti!

Zeus 01.Feb.11-09:27hs

He, he, he, sunteţi jurnalişti care nu ştiţi să vă descurcaţi în faţa unui şarlatan. De altfel, în BOR sunt mulţi „preoţi" care le fac concurenţă ţigăncilor „vrăjitoare". Altă dată mai daţi dovadă de inteligenţă şi circumspecţie jurnalistică. Asemenea „preoţi" au mulţi informatori şi ştiu exact cine-i următorul şi ce trebuie să spună. În multe sate, ei sunt păstrătorii tuturor secretelor şi bârfelor prin „confesiunile", „spovedaniile" păcătoşilor. Deci nu este dificil să tragi concluzii în legătură cu una sau altă persoană. Iar acele foto s-au făcut din maşină, probabil de după un geam şi este o reflecţie, poate chiar a blitzului declanşat.

Colombo 01.Feb.11-09:50hs

Hai să gândim puţin (dacă nu doare): @ANDREI: E invers, aparatul se abureşte de la rece la cald. Rămâne inexplicabilă imaginea albă. @NORA: Asta spui de un popă ce îndeamnă la credinţă şi dă dovadă de capacităţi paranormale? Şi Iisus era paranormal! Tu l-ai fi răstignit, fără îndoială. Despre bani, zice reporterul că dă şi săracilor. Câţi dintre noi am dat? Dar despre mamele Omide ce zici atunci?? La urma urmei, tu pe care popi îi critici: că unul zice că face bine şi altul că face rău!? @OLTEANUL: Impozite?? Pe oamenii ăia nu-i obligă nimeni. Impozitul e obligatoriu. Speranţa moare ultima. @MAGDA: Ori e şi asta o minune ori reporterul face reclamă ascunsă. Ai dreptate, reclamă mai bună nici că se putea. Mă întreb: s-a îmbrăcat Satana în straie preoţeşti, a intrat în Biserică şi face fapte bune îndemnând la credinţă? Ce l-o fi apucat?? E de condamnat că s-a înfuriat pe reporterii avizi de senzaţional? Nu s-a înfuriat Iisus în templu pe schimbătorii de bani? Tu nu te-ai înfuriat niciodată? Avem oare dreptul să judecăm?

Robert 01.Feb.11-09:57hs

Eu zic să nu mai comentaţi inutil acest subiect, iar cei care au curaj să meargă personal acolo şi să elucideze misterul. Înainte de toate, eu trebuie să vă spun că, atunci când veţi ajunge acolo şi o să încercaţi să păşiţi în curtea bisericii o să trăiţi cea mai tare experienţă emoţională din viaţa voastră, e ca şi cum ai sări cu paraşuta pentru prima dată, ba chiar mai rău, iar apoi, după ce o să ieşiţi de la preot, dacă o să vă primească, nici cu somnifere nu vă ia somnul două săptămâni, eu va spun toate astea pentru că ştiu, le-am trăit toate pe pielea mea.

Adrian Moldovan 01.Feb.11-11:11hs

„Ce-i cu neputinţă la oameni este cu putinţă la Dumnezeu", spune Mântuitorul. De aceea nu se poate explica logic cum au ieşit pozele albe. Preotul Budean este un om deosebit şi ajută foarte multă lume. Dacă păcătuieşte prin deschiderea Cărţii, e treaba lui şi a duhovnicului la care se spovedeşte. E păcat să fie hărţuit pentru articole senzaţionale de presă. În ceea ce priveşte blestematul în biserică, personal, nu cred că s-a întâmplat aşa.

Catolicu 01.Feb.11-12:12hs

Duceţi-vă şi la Schitul Huta, din Bihor, să vedeţi ce se întâmplă!

Mariana 01.Feb.11-13:51hs

Am avut o experienţă similară în 2002. Credeam că visez, nu ştiu cum a reuşit omul acela să îmi spună lucruri personale reale, pe care numai eu le ştiam, la un moment dat am încremenit auzind EXACT descrierea locului şi a persoanelor cu care eram, în acele zile, şi o persoană foarte apropiată din famile pentru care sufeream. Da, au trecut 9 ani şi încă mă infior când mă gândesc. Nu am înţeles nici atunci şi nici acum ce se întâmplă cu omul acesta. DAR CU SIGURANŢĂ ESTE UN FENOMEN! Mă gândeam să mai merg la el, poate îmi mai confirmă, ca şi în 2002, care îmi sunt demonii şi frustrările.

Clujean 01.Feb.11-14:44hs

Adevărul e că biserica ortodoxă nu reuşeşte să facă ordine când apar asemenea probleme. Acum câţiva ani, îmi aduc aminte, era un preot pe Valea Arieşului care făcea exorcizări. Numai bine că oamenii dădeau bani grei pentru asta. Şi se ştie că asemenea practici sunt interzise în cadrul bisericii şi făcute de către preoţi şi nu călugări. Apoi, a mai fost un popă, că nu pot să-i zic altfel, care făcea cam acelaşi lucru, lângă Aghireş. Am avut o problemă odată şi m-am dus în audienţă la Preafericitul Bartolomeu, azi decedat. Când i-am povestit nişte treburi de acest gen, a zis că ştie, dar nu poate face nimic. Aşa şi cu popă ăsta de la Gherla. Oare Finanţele Statului ştiu, ia bani fără chitanţă etc? Ce-ar fi să-şi deschidă un SRL şi să facă asta acasă la el şi nu în biserică? Şi când te gândeşti că mai şi urlă şi înjură în biserică!

MARIA 01.Feb.11-15:28hs

LĂSAŢI-L ÎN PACE, DACĂ AJUTĂ OAMENII, CE AVEŢI CU DÂNSUL, FACEŢI ŞI VOI DACĂ PUTEŢI CE FACE DÂNSUL, NU MAI JUDECAŢI PE NIMENI, CĂ NU AVEM VOIE SĂ JUDECĂM NOI, NUMAI CEL DE SUS!

Razvan 01.Feb.11-15:25hs

O altă dovadă, dacă mai era nevoie, că la români credinţa se reduce la superstiţie. Când vrei să îţi afli viitorul, vrei să afli cine te-a furat şi numai prostii care nu ţin în niciun fel de spiritual. Cât despre aşa-zisul profesor de la Facultatea de Chimie, am rămas fără cuvinte. Câte prostii poate să debiteze un om care, cică, este un profesionist în ştiinţă. Forţele negative sunt doar în capul lui, neavând vreo legătură efectivă cu ştiinţa. Asta, doar dacă, prin negativ, se referă la o forţă de aceeaşi valoare, dar de sens opus faţă de o altă forţă asemănătoare. România este într-o beznă a raţionalităţii şi spiritului critic, beznă întreţinută cu succes de către BOR, ziare, televiziuni, clasa conducătoare etc. Sfârşitul va veni, dar asta nu din cauza vreunei apocalipse, ci din cauza nivelului de prostie în continuă creştere.

Daniel 01.Feb.11-16:26hs

Sincer, nu-l cunosc pe preot. Dar un lucru este cert, din moment ce atâta lume îl caută înseamnă că i-a ajutat pe foarte mulţi. De ce ne place să-i murdărim cu noroi pe cei care fac uneori bine? Să-i dea Dumnezeu sănătate şi putere, să poată ajuta şi de acum înainte. Doamne ajută, părinte!

si mama a fost la el 01.Feb.11-17:38hs

Şi mama mea a fost la el. I-a spus că sunt programator şi el i-a spus despre mine 90% din lucruri ce se potrivesc altor programatori: că am o situaţie financiară bună, că lucrez mult... Spune lucruri generale, care să fie valabile unei categorii de persoane.

Marinasalaj 01.Feb.11-17:57hs

Mai este un preot în Sălaj, Dorel Crecan, comuna Almaşu, sat Mesteacăn, care deschide Pravila.

Adrian 01.Feb.11-18:55hs

La Mănăstirea Nicula am întrebat dacă este voie să facem poze, ni s-a răspuns că da, dar numai două. Profitând de faptul că nu era nimeni în jur, am făcut mai multe, poate 6 - 7, dar surpriză: au ieşit numai primele două, restul erau albe. Ne-am mirat şi cu asta am rămas.

Hittmanutz 01.Feb.11-19:12hs

Eu nu cred să fie o pură vrăjeală... Am păţit o chestie asemănătoare cu un preot din Sălaj, care era renumit pentru „bune" şi „rele" pe care le poate face. Am mers în vizită nu pentru mine, ci pentru cineva, eram doar şofer, exact ca fotograful. Sunt doar vreo 30 de km până la el, în care eram la o fracţiune de secundă să trec peste un pieton. În intersecţia următoare mi-a fost ridicat permisul şi, la ieşirea din oraş, maşina s-a oprit instantaneu, n-am putut s-o mai clintesc din loc. M-am ambiţionat şi-am luat o altă maşină, am ajuns cumva. Toate bune şi frumoase, până la vreo 300 de metri de intrarea în biserica. Brusc, a început să ne fie rău. Şi mie, şi persoanei cu care eram. Abia ne-am „târât" până în biserică. Când am intrat, am fost „fresh", parcă n-am fi avut nimic. Tipa cu care eram a mers la el acasă, preotul a început să-i zică despre ea, de ce probleme are la job, de soţ şi despre faptul că va avea o fetiţă, despre familia soţului ei, care e împotriva lor, şi că o mătuşă a fost la o vrăjitoare, să le facă rău. La final a întrebat-o: „Verişorul soţului tău de ce n-a intrat? Şi viaţa lui e complicată". Aşa că, fraţilor, nu e vrăjeală deloc... orice e posibil.

Pitica 01.Feb.11-23:37hs

Eu am crescut în acel sat. E drept că deschide Cartea şi e un păcat ce le spune oamenilor. Dar ajută, ştiu caz concret. Eram de vreo 14 ani, veneau mulţi oameni la el, veneau de seară să fie primii dimineaţa. S-a cazat la noi o femeie care mergea la Cluj, la medic, şi s-a întâlnit pe drum cu o alta, care venea la popă. Când a intrat la popă, el i-a zis că de ce a venit la el, că ea a pornit la Cluj, la medic. E caz real, vă spun, chiar doamna respectivă a povestit. El a ajutat pe mulţi, dar tot păcat rămâne.

RODICA 03.Feb.11-06:00hs

Părinţii mei au luat doi bătrâni în îngrijire, pentru cedarea locuinţei. Bătrânul a decedat, a rămas baba. Baba dădea în cărţi, făcea ceva cu lumânări, în fine, umbla cu prostii şi, înainte să moară, a început să se stafidească şi să se înnegrească, până şi pe preot l-a chemat mama să o spovedească şi tot baba l-a dat la o parte cu mâna. În fine, s-a stins. În sicriu, dacă mă credeţi, era mumie.

MOISE 03.Feb.11-18:54hs

Părinte, Dumnezeu să te binecuvânteze pentru harul pe care ţi l-a dat. Biblia ne ajută să facem faţă încercărilor cu mai multă încredere de sine, ea conţine cele mai bune sfaturi, pentru că este Cuvântul lui Dumnezeu. Trebuie să continuaţi cu înţelepciune şi pricepere în tot ceea ce faceţi. Folosiţi-vă de darul cu care Dumnezeu v-a înzestrat, depăşiţi aceste momente şi continuaţi să ajutaţi oamenii, aşa cum aţi făcut-o şi până acum. Multă sănătate şi putere, părinte!

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite