Cine sunt actriţele care vor decide câştigătorii secţiunii de scurtmetraj de la Comedy Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursa pentru cele două trofee ale Festivalului Internaţional Comedy Cluj intră 11 producţii independente de scurtmetraj şi 8 studenţeşti.

Competiţia Internaţională de scurtmetraj din cadrul Festivalului Internaţional Comedy Cluj va prezenta cinefililor poveşti din Italia, Cipru, Canada, Norvegia, Austria, Franţa, Germania şi Grecia. Comediile pe care le vor vedea împătimiţii au ca subiecte diverse precum: vizita unui tânăr la psiholog în încercarea de a-şi îmbunătăţi viaţa, cinci moduri de a muri, psihanalizarea relaţiei dintre un om şi o găină, prima zi de lucru într-o primărie, încercarea unui hoţ de a-şi câştiga existenţa.

Selecţia scurtmetrajelor studenţeşti de la această ediţie a festivalului prezintă şi 8 poveşti din Germania, Ucraina, Elveţia, Belgia, Rusia şi Franţa - filme selecţionate în prestigioase competiţii internaţionale. „Studii asupra insteriei”, „Abonatul”, „Bursa de valori” sau „Jaful” sunt doar câteva dintre ele.

Cele două secţiuni competiţionale de scurtmetraj ale Comedy Cluj vor fi jurizate de actriţele Diana Cavallioti, Andreea Vasile şi Iulia Verdeş. Acestea vor decide câştigătorii din cele 11 scurtmetraje independente şi 8 producţii studenţeşti aflate în concurs.

Andreea Vasile (foto dreapta, credit foto: Comedy Cluj) este singura actriţă din România selectată anul acesta în celebrul program Berlinale Talents din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.  Debutul său a fost marcat de apariţia în serialul TV „La urgenţă” (regia Andrei Zincă). A intepretat roluri în mai multe scurtmetraje studenţeşti şi nu numai, iar cel mai recent - „Vacanţă la malul mării” (regia Cristina Groşan) - a fost premiat anul trecut la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo. Are o bogată experienţă în materie de programe şi seriale TV: „Deschide ochii” - regia Iura Luncaşu, „În puii mei” sau „Icomedy”. Cât priveşte apariţia pe marele ecran, Andreea a început cu câteva roluri secundare în „Luna verde” (regia Alexa Visarion) şi „Sunt o babă comunistă” (regia Stere Gulea). Toamna aceasta, poate fi văzută pe marele ecran în „Q.E.D.” (regia Andrei Gruzsniczki) şi în „De ce eu?”, cel mai recent film semnat de Tudor Giurgiu.

image

După debutul în teatru cu rolul Gertrude în “Hamlet”-ul semnat de Laszlo Bocsardi, Diana Cavallioti (foto mai jos, credit foto: Comedy Cluj) a jucat pe majoritatea scenelor bucureştene alături de actori precum Maia Morgenstern, Emilia Popescu sau Mircea Rusu.
În prezent, poate fi văzută pe scena teatrelor Naţional, Act, Godot Café, Metropolis, dar şi în teatrele din Ploieşti şi Brăila. În materie de film, Diana a colaborat cu cei mai importanţi regizori ai momentului precum Cristian Mungiu (“Amintiri din Epoca de Aur”), Cristi Puiu (“Aurora”) şi Anca Damian (“Întâlniri încrucişate”).
În 2010 a fost nominalizată la Premiile Gopo pentru cel mai bun rol secundar şi pentru premiul “Tânără Speranţă”. Apariţia în serialul difuzat de ProTV “O săptămânâ nebună” alături de Horaţiu Mălăele, Tora Vasilescu şi Mihai Constantin i-a adus succesul de public la nivel naţional.

image

La numai 18 ani, Iulia Verdeş (foto dreapta, credit foto: Comedy Cluj) debutează în cinema în rolul principal din lungmetrajul „Elevator”  (regia George Dorobanţu), producţie independentă premiată la Karlovy Vary Fresh Film Fest 2008 şi la TIFF 2008 (cel mai bun debut). În timpul studiilor din cadrul UNATC, Iulia participă la cele mai importante workshop-uri de actorie de pe continentul american şi nu numai, printre care: The Acting Corps (Hollywood), Sarajevo Talent Campus, Nisi Masa sau Generation Campus Moscova. Este cunoscută publicului larg pentru apariţiile în reclame dar şi pentru rolurile din serialele TV „În derivă”, „Om bogat, om sărac”, „Pariu cu viaţa”.
Experienţa sa diversificată din teatru şi televiziune îi oferă şansa de a fi remarcată de producătorii străini veniţi în România. Colaborează cu celebrul Terry Gilliam pentru lungmetrajul „The Zero Theorem” şi are apariţii în producţia daneză „KTO” semnată de Manyar Parwani, precum şi în „A Good Man” regizat de Keoni Waxman şi produs de Steven Seagal.

image

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj va prezenta publicului peste 150 de producţii, workshop-uri dedicate pasionaţilor de film şi nu numai. Peste 100 de invitaţi sunt aşteptaţi la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.

Mai puteţi citi:

VIDEO Cum arată spotul celui mai mare festival de film din Europa dedicat comediei

Cel mai mare festival de comedie din Europa, „Comedy Cluj”: 10 zile, peste 100 de filme din 35 de ţări

FOTO Irlandezul care face festival pe banii lui la Săpânţa

Festivalul itinerant de cultură şi mâncare care promovează tradiţiile Transilvaniei. Eveniment sub patronajul Prinţului Charles

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite