Cine este noul jurat de la MasterChef căruia i se spune „Jamie Oliver de România”

0
0
Adi Hădean este un blogger culinar de succes. FOTO: Arhivă personală
Adi Hădean este un blogger culinar de succes. FOTO: Arhivă personală

Clujeanul Adrian Hădean, cunoscut blogger culinar, este unul dintre cei trei noi juraţi ai emisiunii MasterChef, de la Pro TV. Implicarea lui în activităţi sociale şi promovarea alimentaţiei sănătoase i-au adus numele „Jamie Oliver de România”.

”Nu mai este o noutate pentru nimeni, dar voi confirma totuşi faptul că am fost invitat de echipa Pro TV să mă alătur emisiunii MasterChef în calitate de jurat. Am acceptat invitaţia care mă onorează. Prezenţa mea în juriul MasterChef nu este doar o recunoaştere a tuturor eforturilor mele şi un motiv de mândrie, e şi o responsabilitate, o provocare în plus, pe care mi-o asum cu mult entuziasm şi seriozitate. Am încredere că va fi o nouă etapă din care voi avea şi eu multe de învăţat dar voi putea transmite mai departe cunoştinţele, preocupările mele, pasiunea mea pentru gătit. Sunt un om norocos, pentru că pot spune cu mâna pe inimă că în cazul meu nu mai există bariere între muncă şi pasiune”, a scris Adi Hădean, pe blogul lui. El a precizat că va continua şi activitatea pe blogul său. ”Consider că blogul trebuie să-şi urmeze cursul indiferent de schimbările din viaţa mea profesională (unii dintre voi îşi amintesc, poate, că am ţinut blogul la fel de “la zi” şi când munceam în bucătărie 16-18 ore pe zi). Mă gândesc şi la felul în care activitatea mea online va fi îmbogăţită de noua experienţă din viaţa mea, deci, nu cred că sunt motive de îngrijorare din acest punct de vedere”, a mai adăugat Hădean.

Carte de vizită, Adi Hădean – Jamie Oliver de România

Adi Hădean, originar din Arad şi stabilit la Cluj, este cel mai cunoscut blogger culinar din Ardeal şi unul dintre cei mai cunoscuţi din ţară. Deşi nu are un restaurant propriu, de unde am putea să-i savurăm reţetele, clujenii sunt norocoşi că pot mânca la restaurante pentru care Hădean a alcăuit cele mai gustoase meniuri. Adi Hădean a fost comparat cu Jamie Oliver pentru că la fel ca şi celebrul bucătar din Marea Britanie, se implică foarte mult în proiectele care promovează alimentaţia sănătoasă. Cel mai cunoscut astfel de proiect s-a derulat în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca şi a fost destinat să îmbunătăţească alimentaţia copiilor din grădiniţele de stat din oraş.  Împreună cu echipa de nutriţionişti condusă de profesorul Nicolae Hâncu, Hădean a elaborat meniurile pentru grădiniţele clujene şi a lucrat la implementarea meniurilor. Este vorba despre meniuri care cuprind reţete sănătoase, conforme cucerinţele nutriţioniştilor care au experienţa lucrului cu copiii şi ştiu exact care-s nevoile unui copil în dezvoltare. “Sperăm să reuşim să-i învăţăm pe copii să se hrănească sănătos încă de mici şi astfel să prevenim alunecarea lor spre o zonă a bolilor de nutriţie, diabet, obezitate şi toate relele care vin odată cu ele", povesteşte bucătarul. De asemenea, Adi şi-a pus întotdeauna la bătaie talentul şi timpul pentru a ajuta diferite proiecte sociale sau de a da o mână de ajutor oamenilor aflaţi în nevoie. 

Blogger culinar de succes

Adi Hădean are un succes teribil şi cu blogul său culinar http://www.adihadean.ro/, a cărui pagină de Facebook are nu mai puţin de 83.000 de likeuri. „E o afacere pornită din pasiune. Se întreţine singură, aici mă refer la pasiune, şi se dezvoltă odată cu afacerea pe care o întreţine. Sigur că-i mult de lucru şi că nu prea e loc pentru erori, dar e bine aşa. Nu mă refer aici la blog, deşi şi cititorii de bloguri sunt tot mai pretenţioşi şi nu te mai caută dacă-i dezamăgeşti, ci la cealaltă latură a activităţii mele gastronomice, aceea de consultant. Clienţii au aşteptări, trebuie să le oferi rezultate. Nu-i mereu uşor să faci asta. Uşor e doar în bucătărie. Acolo-s în largul meu, pot să stau între oale de dimineaţa până seara, fără să simt oboseala. Uneori o ţin aşa săptămâni sau luni în şir. Alteori doar câte cinci-şase zile, dar e la fel. Gătesc şi nu-mi dau seama când trece vremea", mărturiseşte Adi. CV-ul lui cuprinde tot felul de joburi în domenii precum presă scrisă, radio, televiziune, actorie, până la cărat cu spatele, barman, DJ şi MC, bucătar, director de vânzări la o companie auto şi chiar pizzaiolo. „Sunt un exemplu de reconversie profesională şi dinamică a forţei de muncă", glumeşte bloggerul. Ceea ce l-a făcut însă cunoscut şi i-a adus succesul a fost pasiunea pentru gătit, care, aşa cum recunoaşte Adi, o are de pe vremea când era copil. 

 A purtat torţa olimpică la Londra 

 Bloggerul culinar Adi Hădean se numără printre cei cinci români care au prtat torţa olimpică, în 2012, la Olimpiada din Londra. Purtătorii români ai Torţei Olimpice selectaţi în cadrul campaniei de nominalizare „Pasiuni care schimbă vieţi", pe site-ul oficial al campaniei (www.eroilocali.ro), au fost  Bogdan Cismariu, Adrian Hădean, Marius Radu, Cristina Bogdan şi Cătălin Stelian. Pasiunile celor cinci nominalizaţi au inspirat oamenii prin contribuţia importantă pe care au avut-o în cadrul comunităţilor locale.  „Sunt mândru că am fost desemnat pentru această misiune. Nu mă aşteptam. Ştiam că am fost nominalizat, dar abia duminică am aflat că sunt unul dintre cei cinci români care vor purta torţa olimpică“, a declarat atunci Adi Hădean.

Citeşte şi

VIDEO Tort cu mere şi nuci: desert de Sărbători de la Adi Hădean, Jamie Oliver de Cluj

Pască din Ardeal. Reţeta lui Adi Hădean

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri