Cetăţenii-jandarmi fac ordine în autobuze la Cluj-Napoca. Au insigne de „şerifi“ şi sunt spaima colindătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insignele membrilor Asociaţiei sunt similare cu cele ale poliţiştilor. FOTO: Ştiri de Cluj.
Insignele membrilor Asociaţiei sunt similare cu cele ale poliţiştilor. FOTO: Ştiri de Cluj.

Asociaţia Organizaţia Generală Voluntară Pentru Prevenirea - Faptelor AntiSociale (OGVPPFA), devenită celebră pentru implicarea preşedintelui acesteia în „evcuarea” actriţei Oana Mardare de la o manifestaţie a Noii Drepte, spune că a redus „numărul de grupuri şi persoane cu instrumente (colindători), care apelează la mila călătorilor în mijloacele de transport în comun“.

Asociaţia Organizaţia Generală Voluntară pentru Prevenirea Faptelor Antisociale (O.G.V.P.P.F.A.) a transmis, printr-un comunicat, următorul mesaj „instituţiilor competente ale statului”. Alături de mesaj este o fotografie cu membri ai Asociaţiei într-un mijloc de transport în comun din Cluj-Napoca, cu legitimaţii similare cu cele ale poliţiştilor.     

„În atenţia instituţiilor competente ale statului !!!

Asociaţia Organizaţia Generală Voluntară Pentru Prevenirea -

Faptelor AntiSociale (OGVPPFA)

Asociaţia Organizaţia Generală Voluntară pentru Prevenirea Faptelor Antisociale (O.G.V.P.P.F.A.) şi-a mutat atenţia pe fenomenul de cerşetorie din mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca.

Până acum, Asociaţia lucra în principal în Piaţa Avram Iancu, la slujbele religioase, unde menţinea un climat de siguranţă.

”În atenţia instituţiilor competente ale statului !!!

Activitatea asociaţiei O.G.V.P.P.F.A. a redus numărul de grupuri şi persoane cu instrumente (colindători), care apelează la mila călătorilor în mijloacele de transport în comun şi în jurul staţiile C.T.P. Am acţionat pe liniile 30, 25, 6, 35.

Mulţi dintre copiii cu acordeoane au coborât la prima staţie, câţiva au reîncercat să se urca în mijlocul de transport următor, dar şi acolo au fost întâmpinaţi de voluntarii O.G.V.P.P.F.A.

La activităţile menţionate au participat membrii voluntari O.G.V.P.P.F.A. cu nr. identificare legitimaţie, respectiv: nr.1, nr.3, nr.2, nr.15, nr.16, nr.110, nr.111, nr.112, nr.114.

Membrii voluntari ai O.G.V.P.P.F.A. sunt pregătiţi să observe, să sesizeze problemele observate sau provocările care vin din spaţiul public; direcţionându-le în vederea soluţionării acestora către instituţiile competente ale statului”, a precizat Alexandru Buga, Colonel de Poliţie în rezervă, Prim-Vicepreşedintele Asociaţiei, relatează Ştiri de Cluj

Activist clujean: „Foarte grav“

Dumitru Cornel Vîlcu, activist clujean, a atras atenţia pe Facebook asupra pericolului acestei Asociaţii:

„FOARTE GRAV. Existenţa unor asemenea grupuri de bullying "cetăţenesc" nu este admisibilă. Rasismul social, chiar dacă e politica implicită (şi ea inacceptabilă, dar mai greu de denunţat cu probe concrete) a autorităţilor locale clujene, nu poate deveni un comportament afişat. Ceea ce fac aceşti oameni nu e doar profund imoral, este şi ilegal. Că un fost poliţist conduce această mini-organizaţie paramilitară e şi mai trist. Trebuie văzut dacă simpla lor autoprezentare (prostul nu e prost destul...) e suficientă pentru un dosar penal, sau trebuie să le aşteptăm/ documentăm acţiunile concrete. Eu, însă, le promit personal că voi sesiza autorităţile 'reale' ale statului, care au datoria legală să oprească neintârziat comportamentele de acest gen”. 

„Paznici“ pentru Noua Dreaptă 

Asociaţia Organizaţia Generală Voluntară Pentru Prevenirea - Faptelor AntiSociale (OGVPPFA), devenită celebră pentru implicarea preşedintelui acesteia - Svajczer Csaba- în „evcuarea” actriţei Oana Mardare de la o manifestaţie a Noii Drepte organizată în centrul oraşului. Incidentul s-a petrecut în vara lui 2017. Actriţa a încercat să intre în dialog cu liderii Noii Drepte care manifestau în Piaţa Avram Iancu din centrul oraşului, în semn de protest faţă de mitingul gay care avusese loc cu câteva ore înainte. Jandarmii au scos-o pe Oana Mardare din piaţă cu forţa pentru a evita un conflict. Printre cei care au „luat-o pe sus” pe actriţă s-a numărat şi  Svajczer Csaba. 

 USR Cluj a transmis atunci un mesaj: FĂRĂ EXTREMISM, URĂ şi XENOFOBIE LA PRIMĂRIA CLUJ-NAPOCA!

Constatăm cu îngrijorare că Primăria Cluj-Napoca sprijină doar declarativ dezvoltarea unui oraş multicultural, în timp ce acţiunile întreprinse arată o orientare cu totul opusă. Amintim că o perioadă lungă de timp administraţia a refuzat montarea plăcuţelor bilingve la intrarea în oraş. Mai recent a tergiversat organizarea marşului #spunedrept, în timp ce a autorizat fără probleme o manifestaţie organizată de extrema dreaptă chiar în centrul oraşului. Acestea sunt doar două exemple dintr-un lung şir de controverse. Noi dorim o administraţie care se luptă pentru drepturile cetăţenilor şi nu una care promovează propriile interese meschine, sau, direct sau indirect, intoleranţa şi xenofobia.

Pe această cale protestăm împotriva practicii administraţiei de a promova persoane în ciuda opţiunilor personale de a ignora drepturile omului. Considerăm că o administraţie performantă nu se poate îndeplini fără puterea de a trata toţi cetăţenii în mod egal.

Cerem Primăriei Cluj-Napoca şi domnului Emil Boc să denunţe colaborările cu grupările extremiste care afectează imparţialitatea ei imparţialitatea administraţiei publice, printre care:

- Partidul Noua Dreaptă,

- Partidul România Unită

- Asociaţia Organizaţia Generală Voluntară Pentru Prevenirea -

Faptelor AntiSociale (OGVPPFA), prin Svajczer Csaba

- Ioan Vasile Ţene, autor sputnik.md şi NapocaNews.ro şi Şef al Biroului Învăţământ, cultura, culte, sport, societate din cadrul primăriei Cluj-Napoca.

Multiculturalismul nu poate fi respectat în Cluj-Napoca atâta timp cât persoanele responsabile să-l ocrotească sunt ostile acestui concept”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite