Ce cred clujenii despre proiectul de la Roşia Montană. Rezultatul consultării făcute de o deputată PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelia Cristea a consultat clujenii în legătură cu proiectul de la Roşia Montană. FOTO: Adevărul
Aurelia Cristea a consultat clujenii în legătură cu proiectul de la Roşia Montană. FOTO: Adevărul

Deputatul PSD de Cluj Aurelia Cristea a prezentat  rezultatele consultării publice desfăşurate la Cluj-Napoca privind proiectul de lege care reglementează exploatarea aurului de la Roşia Montana. Astfel, din cele 3961 de opinii consemnate, 3.607 pledau împotriva proiectului de lege, iar 354 în favoarea lui.

Deputatul PSD de Cluj Aurelia Cristea a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele consultării publice desfăşurate la Cluj-Napoca privind proiectul de lege care reglementează exploatarea aurului de la Roşia Montana. Astfel, în cadrul consultării au fost consemnate 3961 de opinii, dintre care 3607 pledau împotriva proiectului de lege, iar 354 în favoarea lui.

Un exerciţiu democratic necesar

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au participat la această consultare publică. A fost o premieră şi pentru mine, dar am considerat că este un exerciţiu democratic necesar. Votul meu din Parlament va beneficia astfel de o dublă greutate: este opţiunea mea personală, sprijinită masiv de opţiunea clujenilor interesaţi de acest proiect de lege”, a explicat Aurelia Cristea. Aceasta a mai completat spunând că votul împotriva unui proiect de lege nu înseamnă că se împotriveşte investiţiilor străine. 

„Votul meu în Parlament nu este şi nu poate fi interpretat ca un vot împotriva investitorilor străini din România. Înainte să devin deputat, am lucrat în mediul privat. Voi susţine întotdeauna investitorii care vor să facă afaceri sănătoase, cu respectarea legilor în vigoare şi promovarea dezvoltării durabile în România”, a mai subliniat Aurelia Cristea.

Dezbatere publică 

Deputatul a insistat că un astfel de proiect trebuie să treacă printr-o amplă dezbatere publică, transparentă.

Totodată, deputatul clujean a adus în discuţie faptul că şomerii din zona Roşia Montana au nevoie de susţinere şi de soluţii alternative pentru găsirea locurilor de muncă. „Un astfel de plan cu soluţii alternative care ar crea locuri de muncă în zonă mi-a fost prezentat chiar de către câţiva specialişti şi profesori universitari de aici din Cluj, de la Universitatea Babeş-Bolyai. Trebuie doar să începem să ne preocupăm şi de soluţii alternative”, a mai spus Cristea. „Toţi românii sunt prioritatea noastră, şi minerii, şi medicii, şi învăţătorii şi toate categoriile sociale trebuie să primească aceeaşi atenţie din partea mediului politic”, a mai completat Cristea.

Deputatul PSD de Cluj Aurelia Cristea a organizat o consultare publică a clujenilor din colegiul uninominal 3 din Cluj-Napoca, dar care a fost deschisă şi tuturor celorlalţi cetăţeni interesaţi de proiectul de lege privind exploatarea aurului de la Roşia Montana.

Citeşte şi 

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Crin Antonescu la Cluj: „Protestele faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană, semn că există democraţie în ţară“

Primarul Clujului cere Guvernului să retragă proiectul de lege despre Roşia Montană

FOTO VIDEO Sute de clujeni au protestat din nou faţă de proiectul de la Roşia Montană, au cerut demisia a trei miniştri şi au blocat circulaţia aproape două ore

Un parlamentar îşi întreabă alegătorii  cum să voteze proiectul minier de la Roşia Montană

Proteste în ţară şi la Bruxelles ale ecologiştilor împotriva proiectului de exploatare a aurului de la Roşia Montană

Protest la Timişoara împotriva proiectului minier de la Roşia Montană

FOTO VIDEO Circa 5.000 de clujeni au protestat faţă de începerea proiectului minier de la Roşia Montană. Soţia lui Emil Boc, printre protestari

FOTO În căutarea aurului din Munţii Apuseni, cu hurca şi şaitrocul

Acţiunile Gabriel Resources au crescut pe bursă după aprobarea în Guvern a proiectului de lege privind proiectul Roşia Montană

Cum motivează Guvernul proiectul de lege privind aprobarea proiectului Roşia Montană

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite