Cauza morţii românului plecat la cules sparanghel în Germania şi suspect de Covid-19: „S-a plâns că-i curge nasul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de români din toate colţurile ţării au luat cu asalt Aeroportul Cluj pentru a pleca la muncă în Germania FOTO Mediafax / Raul Ştef
Mii de români din toate colţurile ţării au luat cu asalt Aeroportul Cluj pentru a pleca la muncă în Germania FOTO Mediafax / Raul Ştef

Un român plecat încă din martie la plantat de sparanghel în Germania a murit la o fermă din această ţară, pe 11 aprilie. Între timp, medicii legişti germani au stabilit cauza decesului.

Publicaţia germană Spiegel notează că românul în vârstă de 57 de ani a fost infectat cu SARS-CoV-2. Ţinând cont de faptul că acesta a ajuns în Germania pe 20 martie, cel mai probabil a contactat virusul în această ţară. Potrivit sursei citate, românul a muncit la o fermă din Krozingen, la cules de sparanghel. Potrivit sursei citate, înainte de a muri, acesta s-ar fi plâns că tuşeşte foarte mult şi îi curge nasul. 

După moartea sa, departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat primele măsuri şi a lansat o anchetă epidemiologică. Toţi prietenii şi toţi colegii de muncă se află în carantină şi vor fi testaţi. 

În continuare, Ministerul Agriculturii din regiunea Baden-Württemberg estimează ca în luna aprilie ar mai fi nevoie de încă 4.900 de muncitori agricoli numai în zonă. Asta după ce, la începutul lunii, circa 40.000 de muncitori sezonieri din estul Europei au fost angajaţi de fermele germane. 

La final, Spiegel aminteşte că aproximativ 3.000 de români au ajuns pe aeroportul Karlsruhe / Baden-Baden, doar între 9 şi 14 aprilie, iar numărul acestora va creşte în următoarea perioadă.

Citeşte şi

Unde şi ce locuri de muncă se oferă pentru muncitorii sezonieri români în Occident. „Fără ei, economia noastră poate intra în colaps“

VIDEO Cum i-au întâmpinat nemţii încă de la aeroport pe muncitorii români. „Fără ei am fi rămas cu recolta pe câmp”

VIDEO Haos la Aeroportul Cluj-Napoca. Mii de români se înghesuie, în plină pandemie, la avioanele spre Germania 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite