Femeie din Suceava, prinsă pe Aeroportul Cluj. Cum a încercat să păcălească Poliţia pentru a pleca la muncă în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din parcarea Aeroportului Cluj FOTO: monitorulcluj.ro
Imagine din parcarea Aeroportului Cluj FOTO: monitorulcluj.ro

O femeie din Suceava este cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a încercat să păcălească autorităţile pentru a pleca la muncă în străinătate.

 Suceveanca a părăsit zona de carantină şi a ajuns pe Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, pentru a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Germania. Femeia ştia că n-are voie să iasă din oraşul carantinat  pentru a pleca la muncă în străinătate şi din acest motiv, cu două zile înainte de îmbarcare, şi-a mutat reşedinţa pe o comună din judeţul Suceava, care nu se află în carantină. Chiar şi aşa, autorităţile i-au făcut un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

"În data de 16.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 2227/P/2020, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 16.04.2020 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că la data de 16.04.2020, în jurul orei 16:30, în urma controlului efectuat de jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, în parcarea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a fost depistată o persoană de sex feminin, cu domiciliul în mun. Suceava, jud. Suceava, zonă declarată în carantină conform art. 1 din Ordonanţa Militară nr.6/30.03.2020 întrucât este o zonă cu focar de infecţie de COVID-19,  care intenţiona să călătorească în Germania, fără avize epidemiologice, motiv pentru care organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu", a transmis Judecătoria Cluj-Napoca, potrivit monitorulcluj.ro.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, susţine că în municipiu reşedinţă de judeţ sunt 1.300 de persoane infectate cu COVID-19. Suceava oraşul din România cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire. La nivel de judeţ sunt înregistrate aproape 2.000 de persoane infectate cu COVID-19.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite