Cât de atractivă mai este meseria de poliţist. Circa 600 de tineri se bat pentru un loc la şcoala de poliţie din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La înscriere FOTO: Şcoala de Poliţie Cluj
La înscriere FOTO: Şcoala de Poliţie Cluj

Patru candidaţi pe un loc la şcoala de agenţi de poliţie din Cluj. Anul acesta s-au înscris aproape 600 de candidaţi pe 150 de locuri. Probele încep de azi, 5 septembrie.

Mai mulţi băieţi decât fete vor să devină poliţişti. Asta reiese din datele reprezentanţilor Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan“ din Cluj-Napoca. La sesiunea de admitere de anul acesta s-au înscris 582 de candidaţi pe cele 150 de locuri disponibile, adică o concurenţă de 4 pe un loc - mai puţin faţă de anul trecut când pentru pentru 125 de locuri s-au luptat 780 de candidaţi (6 pe un loc).

Din cei circa 600 de curajoşi de anul acesta, mai bine de jumătate sunt băieţi (316). Iar doar două persoane s-au înscris pe locurile pentru etnicii romi şi 9 pe locurile pentru alte minorităţi.

În perioada 5-7 septembrie, vor fi organizate primele două probe, eliminatorii, constând în examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice ale candidaţilor“, anunţă reprezentanţii şcolii clujene.

Proba medicală are loc la sediul şcolii, din strada Corneliu Coposu, nr. 89-91. Iar probele fizice sunt programate în Complexul Sportiv “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, dimineaţa între orele 07.30-10.30, iar după-amiaza în intervalul 15.30-18.30.

Cei rămaşi vor susţine proba scrisă la Limba Română şi o limbă străină (engleză sau franceză) pe 10 septembrie.

Mai puteţi citi:

Mesajul şocant al fetei care a filmat bătaia cruntă pe care o încasa un prieten: „Mă doare în cot de omul acela (...) Trebuia să-l omoare”

VIDEO Agresorii care au bătut un tânăr şi s-au lăudat cu înregistrarea pe net, acuzaţi de tentativă de omor, au fost arestaţi preventiv

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite