VIDEO Agresorii care au bătut un tânăr şi s-au lăudat cu înregistrarea pe net, acuzaţi de tentativă de omor, au fost arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii au fost aduşi la Judecătoria Cluj. FOTO: captură
Suspecţii au fost aduşi la Judecătoria Cluj. FOTO: captură

Cristian S. şi Lucian V. , clujenii de 17 ani care şi-au bătut cu bestialitate prietenul şi sunt acuzaţi de tentativă de omor, au fost arestaţi preventiv, marţi seara, de magistraţii Tribunalului Cluj. Bătaia a fost înregistrată cu telefonul mobil şi postată pe Facebook.

UPDATE - Tribunalul Cluj a decis arestarea preventiva a celor doi tineri acuzaţi de tentativă de omor.

“Cearta a început de la o fostă prietenă. Am fost beţi toţi, n-am mai ştiut de noi şi ne-am luat la harţă şi aşa a început...”, explică Alex Pora, tânărul de 18 ani care a fost bătut cu bestialitate, duminică, pe o stradă mărginaşă din Cluj-Napoca. Cum s-a terminat bătaia au văzut aproape 2 milioane de persoane care au vizualizat înregistrarea făcută de o prietenă de-a tinerilor, Alexandra L. (17 ani). Cristian S şi Lucian V, ambii de 17 ani, l-au lovit timp de mai bine de un minut  cu picioarele şi cu pumnii în cap pe Alex. Nu s-au oprit până nu l-au lăsat inconştient. Tânărul a rămas întins pe pământ câteva ore până când şi-a revenit. A mers acasă, dar i-a fost frică să spună părinţilor ce i s-a întâmplat. Cei patru erau prieteni şi, spune victima, că nu au mai fost probleme de genul acesta. Unul dintre agresori a trimis filmarea unui prieten, care a postat-o pe Facebook. În câteva ore, Poliţia a fost sesizată de cei care au văzut postara. Luni seara, mama lui Alex, care a văzut şi ea imaginile pe Facebook, a decis să depună plângere. Pe lângă agresiunea fizică, tânărului i s-au luat telefonul, portofelul cu bani şi ochelarii. 

8 zile de îngrijiri medicale

Tânărul a fost trimis la Medicină Legală. Raportul medicilor concluziona că a suferit leziuni pentru a căror vindecare este nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale. “Suspecţii au fost audiaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore fiind acuzaţi de infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Ei vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă”, spunea, luni noaptea, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Cluj, Carmen Jucan. Marţi, în jurul orei 13.30, cei doi agresori au fost prezentaţi pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. 

Tentativă de omor

Între timp, procurorii au decis schimbarea încadrării juridice, de la lovituri şi alte violenţe la tentantivă de omor. “Uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, se arată în Noul Cod Penal. Aceeaşi sursă arată că “tentativa se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate”.

La ora 16.00, dosarul era aşteptat la Tribunalul Cluj, dar, conform judecătoarei Simona Trestian, purtătoarea de cuvânt a Instanţei, acesta nu a fost încă înregistrat. “Aşteptam să vină dosarul în jurul orei 16.00, dar încă nu a ajuns”, a spus judecătoarea pentru “Adevărul”. La audieri a fost chemată în calitate de martor şi Alexandra L., cea care a înregistrat întreaga bătaie pe telefon. Agresorii i-au cerut victimei iertare pe Facebook, însă acesta este determinat să meargă până la capăt : “Să fie pedepsiţi ca să nu se mai întâmple aşa ceva”. 

Dosarul nu a fost înscă înregistrat la Judecătorie, a declarat pentru "Adevărul", purtătorul de cuvânt al instanţei, Marius Mugurel Oprescu. Cei doi minori au fost reţinuţi, aseară, în jurul orei 22.00, fiind acuzaţi că l-au bătut cu bestialitate pe un alt adolescent. Procurorii au schimbate încadrarea juridică de la loviri şi alte violenţe la tentantivă de omor.

Revenim cu amănunte.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite