Cartea din buletin. Oraşul unde actul de identitate vine cu o surpriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surpriză pentru adolescenţi. Victor Miron, care de doi ani promovează lectura prin cele mai nonconformiste spaţii din Cluj, le oferă în dar cărţi adolescenţilor ce îşi fac anul acesta buletin.

„Atât eu cât şi mulţi prieteni am prins gustul cărţilor pe la vârsta de 14 ani. Atunci suntem suficient de mari încât să putem citi cărţi mai cu substanţă. De aici ne-a venit ideea de a oferi cartea cadou tocmai la vârsta buletinului. Plus că la crearea identităţii noastre cărţile au un important impact“, spune Victor Miron, iniţiatorul campaniei Cărţile pe faţă.

Cartea spune povestea celor peste 20 de acţiuni de încurajare a lecturii desfăşurate în Cluj: transport public gratuit pentru cititori, reduceri la cărţi dacă ai cărţile pe faţă pe poza de profil pe Facebook, biblioteca vecinilor, căsuţe de cărţi în parc, intrare gratuită la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine.

Cei care vor să primească în dar această carte trebuie să trimită un e-mail pe adresa buletin@blinkprintmedia.ro în care să încarce o poză cu ei citind sau cu ţinând coperta unei cărţi în dreptul feţei. Vor fi anunţaţi tot pe mail când e gata cartea şi o vor putea lua gratuit de la sediul Bibliotecii Judeţene ”Octavian Goga”, Calea Dorobanţilor 104, etaj 4, de la secţia de adolescenţi.

Volumul cuprinde şi o capcană - explică Victor -, iar cei ce o descoperă primesc recompense alte cărţi scrise de Victor Miron. 

În cadrul acestei acţiuni se vor oferi 600 de cărţi personalizate primilor tineri care o vor solicita. Proiectul a fost finanţat prin platforma Com’On Cluj în urma votului comunităţii clujene.

Mai puteţi citi:

Top 10 cărţi pe care nu trebuie să le ratezi într-o viaţă. Recomandările românului care a iniţiat cea mai inedită campanie pro-lectură din ţară

Cea mai frumoasă campanie de promovare a lecturii în România: selfie cu cărţi. „Am convins 1.230 de oameni să pună mâna pe o carte într-o zi“

Cu „cărţile pe faţă“, o campanie prin care un clujean promovează lectura prin book-selfie: „Suntem şi ceea ce citim

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite