Captură importantă a Poliţiei de Frontieră Cluj: aproape 3 kilograme de bijuterii au fost găsite în şosetele şi în bagajele unui tânăr de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată o parte dintre bijuteriile găsite de poliţiştii de frontieră. FOTO: Poliţia de Frontieră Cluj
Aşa arată o parte dintre bijuteriile găsite de poliţiştii de frontieră. FOTO: Poliţia de Frontieră Cluj

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca, în cooperare cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Cluj-Napoca, au descoperit, ascunse în şosete, în bagajele de cală ale unui tânăr, aproximativ 3.000 de grame de bijuterii din metal galben, presupuse a fi aur. Tânărul nu deţinea niciun document legal pentru aceste bunuri.

Descoperirea a fost făcută vineri, 26 octombrie, la Aeroportul Internaţional Cluj.

„În data de 26.10.2018, în jurul orei 14.30, la P.T.F. Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din SUA, via Munchen, un cetăţean român, minor, în vârstă de 14 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Vâlcea. Acesta beneficia de serviciul de însoţire minori al companiei aeriene, urmând să fie preluat de un adult care îl aştepta în aeroport. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit inclusiv al bagajelor de cală, fiind descoperite ascunse, în şosete, mai multe bijuterii din metale şi pietre preţioase (cercei, inele, brăţări, pandantive cu pietre de culori şi mărimi diferite) în greutate totală de 2.956 grame, având valoarea de aproximativ 472.000 de lei”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Cluj.

descoperire bijuterii aeroport cluj foto politia de frontiera cluj

Întreaga cantitate de bijuterii a fost reţinută de către autoritatea vamală şi predată Trezoreriei Cluj, urmând a fi trimisă în vederea evaluării şi expertizării. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite