Cadre medicale din Cluj vor picheta Ministerul Sănătăţii. Dacă solicitările nu vor fi rezolvate urmează greva generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de cadre medicale din Cluj vor participa mâine la pichetarea Ministerului Sănătăţii. Acţiunea de pichetare va continua până în 27 septembrie, iar dacă solicitările medicilor nu vor fi satisfăcute se va trece la un miting de protest şi la grevă generală.

Ştefan Roman, preşedintele Sanitas Cluj, a susţinut că de astăzi şi până în 27 septembrie cadre didactice din toată ţara vor participa la pichetarea Ministerului Sănătăţii. “Noi de la Cluj suntem programaţi mâine la pichetare, alături de 5 judeţe. Astăzi la de 14.30 – 15.00 de pe platforma de la Sala Sporturilor va pleca un microzub cu 20 de sindicalişti de la Sanitas, plus încă 12 membri din  colegiile profesionale, precum colegiul medicilor, colegiul dentiştilor. Apoi,  dacă revendicările noastre nu vor fi urmate de angajamente ferme, urmează un mare miting în octombrie, urmat dacă situaţia o impune, de forme mai radicale cum ar fo chiar greva generală”, a explicat Roman. 

Cererile medicilor  

Roman a vorbit despre cele mai importante cereri ale cadrelor medicale: “Alocarea a 6% din PIB la Sănătate, finanţarea sistemului sanitar pentru trimestrul 4 al anului pentru că lunile octombrie, noiembrie, decembrie sunt  descoperite financiar , creştere veniturilor salariale pentru toate categoriile salariale, respectarea şi aplicarea normativului de personal în vigoare – deficitul depăşeşte 24.000 de persoane calificate – asistenţi, medici, infirmiere”.  Roman a susţinut că  90% din cadrele medicale din ţară vor participa la aceste proteste.

citeşte şi 

Sindicaliştii clujeni din sănătate vor protesta peste două săptămâni la Bucureşti

Ministerul Sănătăţii caută soluţii pentru a-i plăti pe medici în funcţie de performanţă. Federaţia Sanitas oferă consultanţă

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite