Boc redevine susţinător al lui Cîţu: „Ce ai făcut acum 20 de ani nu afectează guvernarea. Nu era în politică, nu ştia că va intra în politică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După două săptămâni de tăcere, Boc redevine susţinător al premierului. FOTO: Inquam Photos
După două săptămâni de tăcere, Boc redevine susţinător al premierului. FOTO: Inquam Photos

Primarul Emil Boc îl susţine public pe Florin Cîţu în scandalul arestării din SUA, după ce a tăcut timp de circa două săptămâni de la difuzarea informaţiei în spaţiul public.

Boc a pus accentul pe creşterea economică datorată guvernului de coaliţie, care-l are pe Cîţu în frunte:  

„Îl susţin pe premierul Cîţu ca şi candidat la preşedinţia PNL, cât şi ca premier, pentru că este un premier eficient. Uitaţi-vă la creşterea economică record de 13%, pe care o are România, care trebuie să se resimtă cât mai repede în buzunarele românilor. 

De la creşterea economică şi până când va fi resimţită este o perioadă de timp. Ea va fi urmată şi de creşterea puterii de cumpărare a românilor”, a spus Boc, la o emisiune radio, conform Ştiri de Cluj.  Primarul Clujul a trecut şi peste scandalul cauzat de dezvăluirile privind arestarea lui în SUA: „Când intri în politica mare te aştepţi să afli lucruri, pe care nici nu le-ai visat, altele le-ai făcut, dar le-ai uitat, de altele îţi pare rău. Asta este democraţia. Când începi să contezi, eşti atacat. Aceste atacuri sunt semnalul că el contează, că e puternic şi că va câştiga competiţia. Nu îl ataci pe unul care nu e puternic, ci pe unul care ştii că are şanse de câştig.”

„Nu ştia că va intra în politică”

Mai mult, Boc spune că „ceva ce ai făcut acum 20 de ani nu afectează actul de guvernare. Nu are probleme de legalitate, penală cu privire la îndeplinirea mandatului. Este moral ce a făcut? Evident că omul a regretat ce a făcut. Nu era în politică la acel moment, nu ştia că va intra în politică”.

Vă mai recomandăm 

Cîţu, despre controversele privind CV-ul său: „Un scandal care sigur ar fi apărut peste două săptămâni. Sunt mândru că se discută despre Universitatea din Iowa”

CTP: „Cîţu trebuie să dea socoteală pentru activitatea sa ca premier, nu pentru nerespectarea regulilor de circulaţie”

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite