Bac 2018. Reacţii după proba la Română:„A fost mai uşor decât mă aşteptam. Mulţi colegi au presupus că vom primi Luceafărul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi s-a desfăşurat examenul la Limba şi literatura română. FOTO: Adevărul
Astăzi s-a desfăşurat examenul la Limba şi literatura română. FOTO: Adevărul

Peste 4.000 de elevi clujeni au susţinut astăzi examenul naţional de Bacalaureat la Limba şi literatura română”. Subiectele nu au fost cele la care se aşteptau absolvenţii de clasa a XII-a.

În judeţul Cluj sunt înscrişi la această sesiune a Bacalaureatului un număr de 4.197 de candidaţi, 3.781 de elevi din promoţia curentă, iar  416 elevi din promoţiile anterioare.

Diana, fostă elevă a Liceului Emil Racoviţă, a declarat:

„A fost uşor, deşi nu a am primit subiectele la care mă aşteptam. Eu şi mulţi colegi mă aşteptam ori la Luceafărul , Baltagul, Harap Alb sau poezia simbolistă Plumb de George Bacovia. Subiectul 1 l-am făcut fără nicio problemă – nu a fost un text interpretabil. La subiectul 2 a trebuit să ne dăm seama că este vorba despre un text dramatic şi să descriem rolul notaţiilor. La subiectul 3, a venit prticularităţi ale genului romantic la Tudor Arghezi şi Mihai Eminescu. A fost uşor. Mă aşteptam să vină mai greu”. 

Pentru Diana urmează examene la Matematică şi Geografie. „Cel mai greu  fost la romană”, spune ea. În continuare vrea că continue cu facultatea la Cluj.  

Citeşte şi

Subiecte Română BAC 2018. Peste 4.000 de elevi din judeţul Cluj susţin prima probă scrisă de la Bacalaureat

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite